Roosa ja Antti plaketeille SM-erikoispitkällä!

Puumalassa järjestetyt erikoispitkien matkojen SM-kisat menivät KyS:ltä varsin, ellei suorastaan erinomaisen mainiosti! H15-sarjassa Antti Väyrynen suunnisti upeasti kahdeksanneksi ja plaketeille. D16-sarjassa Roosa Metsola sijoittui hienosti viidenneksi ja Antin tavoin plaketeille.

Antti käytti 9.2 km:n vaativaan rataan aikaa 1.22.55 ja eroa sarjan voittajaan tuli vain 6.56. Jo väliajoissa Antti oli hyvin mukana kisassa (2.3 km: 13., 4.6 km: 7., 8.7 km: 9.) ja hyvä meno jatkui maaliin saakka. Määrätietoinen talven harjoittelu tuotti siis heti kauden alussa tulosta!

– Maasto oli tosi haastava ja mäkiä mentiin ylös ja alas. Useamman rastivälin menin yksin, totesi tyytyväinen Antti kisareportterille.

Roosan 9.7 km:n pituinen rata taittui ajassa 1.43.06 ja eroa kisan ylivoimaiseen voittajaan Hiisirastin Noora Koskiseen tuli +12.13. Kuten kuvasta on havaittavissa (Roosa kuullut juuri, että sijoitus on viides), Roosa oli erittäin tyytyväinen sijoitukseensa, joka parani viime vuodesta neljällä.

– Useampaan kertaan yritin tehdä omia ratkaisuja ja näin saada irtiottoa kilpakumppaneista. Juoksu kulki hyvin, totesi Roosa.