KyS historiansa parhaaseen sijoitukseen Nuorten Jukolassa!

Tänään Raaseporissa suunnistetussa Nuorten Jukolassa KyS:n 1 -joukkue sijoittui upeasti sijalle 11 ja samalla siis pääsi nauttimaan palkintojenjaosta. Historian paras sijoitus parani yhdellä sijoituksella.

”Paperilla” kahden ensimmäisen osuuden jälkeen voitiinkin odottaa hyviä asemia, olihan KyS:n kaksi ensimmäistä viestinviejää Daniel Koivisto ja Antti Pasi, jotka ovat rankingissa sijoilla 5 ja 3. KyS:n iskukykyinen joukkue oli huomioitu myös kilpailun teknisen asiantuntijan (TA) toimesta ja KyS oli nostettu yhdeksi GPS-seurattavaksi joukkueeksi. KyS:n osalta kilpailu alkoikin upeasti, kun Daniel leimasi kärjessä ensimmäisellä väliaikarastilla ja kuuluttajan sen ilmoittaessa kuului KyS:n teltalta raikuvat huudot! Loppumatka osuudesta ei Danielilla kulkenut ihan alkuosan vauhtia, Danielin vaihtaen kuitenkin alle 3 minuuttia kärjestä, sijalla 26.

Kakkososuudelle säntäsi sitten Antti Pasi, jonka määrätietoista, nopeaa ja tarkkaa etenemistä saimme ylpeänä seurata GPS-seurannasta. Antti nosti joukkuetta 20 sijaa ja lähetti Pätärin Emilian kolmannelle osuudelle kuudennelta sijalta, suunnistaen kakkososuuden kolmanneksi nopeimman ajan.

Emilia lähti ennakkoluulottomasti matkaan ja oli ensimmäisellä väliaikarastilla nostanut sijoitusta jo kaksi sijaa. Lopulta Emilia vaihtoi sijalla 13 ja tämän jälkeen ei KyS loppuosuuksilla enää palkintosijoilta (15) pudonnut. Hieno ensimmäinen NuJu-suoritus 11-vuotiaalta Emilialta!

Neljännelle, 14-poikien osuudelle Emilia lähetti Akseli Virtasen, joka suunnisti hienosti osuuden 15. nopeimman ajan ja nosti KyS:n sijoitusta yhden pykälän.

KyS:n viidennen osuuden suunnisti Venla Kääriä, jonka hyvää etenemistä saimme seurata GPS:n myötä. Alussa Venla nappasi jo aiemmin lähteneitä kiinni, mutta loppupuolella rataa yksi hitaampi reitinvalinta päästi kiinniotetut pienelle karkumatkalle, mutta siitä huolimatta Venla vaihtoi mainiosti sijalla 14, eli edelleen oltiin mukavasti palkintovauhdissa.

Kuudennelle osuudelle Venla lähetti Roosa Metsolan, joka voisiko sanoa ”talvisotahengessä” puski osuutensa läpi venähdysvammasta huolimatta. Sijoitus parani kahdella, eli Väyrysen Antti pääsi ankkuriosuudelle sijalla 12.

Väyrysen Antin GPS-pallukka kulki alun kahden rastin pientä haparointia lukuunottamatta mallikelpoisesti ja kun muutama kilpakumppani pummaili, niin sijoitus parani vielä yhden ja näin ollen ylitti maaliviivan yhdentenätoista.