Piteån MM- ja EM-kilpailut päättyivät kultajuhliin

Nuorten EM-kilpailut päättyivät upeisiin tunnelmiin, kun H17-sarjan pojat Seeti Salonen, Akseli Virtanen ja Niklas Ekström ottivat vakuuttavasti viestikultaa. Toiseksi tuli Venäjä lähes kaksi minuuttia Suomelle jääneenä ja isäntämaan Ruotsin oli tyytyminen pronssiin. Akselin alavireisesti sujuneet kisat saivat näin hienon päätöksen. -Tänään sai ensimmäistä kertaa flown päälle, ja kulku oli sen mukaista. Ainoa virhe tuli lopun helpolla rastilla, totesi iloinen kulta-poika. -Tällaista, kun olisi ollut aiemmin. Mutta näin tällä kertaa!

SSl / paula lehtomäki

Aikuisissa sekä H20-sarjassa Suomen miehet olivat vähän jopa epäonnisia. Tuomaksen ja Aapon oli tyytyminen tällä kertaa neljänsiin sijoihin. Sijat ovat sinällään hyvät, mutta etenkin Tuomakselle oli tarjolla jopa hopeaa. Pääsarjassa viesti lähti hyvin käyntiin ja Jyri Uusitalo vaihtoi samaan aikaan Venäjän kanssa. Tuomas pääsi hyvissä asemissa Gorlanovin kanssa maastoon, mutta joutui taipumaan hurjaan vireeseen päässeelle venäläiselle. Tuomas sai kuitenkin pidettyä toisen sijan ja vaihtoi hieman ennen Norjaa ja Ruotsia. Ruotsin Erik Rost karkasi  Tero Linnainmaalta ennen osuuden puoliväliä ja hiihteli helppoon hopeaan. Radan puolivälin jälkeen Tero sortui huonoon reitinvalintaan ja näin Norjan Lars Moholdt karkasi pronssille.

H20-sarjassa Aapo joutui ankkurina kovaan paikkaan ja pääsi 5. maastoon 2.11 kärjessä viilettävän Venäjän perään. Aapo ajoi vimmatusti edellä meneviä kiinni ja saikin nostettua yhden sijan. Pronssimitali oli Aapon osuuden puolivälissä jo yhdeksän sekunnin päässä, mutta tämän lähemmäs Suomen nuoret miehet eivät mitalia tällä kertaa päässeet. Lopussa eroa Sveitsiin jäi 21 sekuntia. Hopea matkasi Norjaan.

Kaiken kaikkiaan kisat sujuivat kyssiläisten osalta ihan kivasti. Kyssiläisten matkaan lähti kaksi mitalia ja kolme plakettisijaa. Kisoihin mahtui myös suuria tunteita iloista karvaisiin pettymyksiin. Huippusuorituksista epäonnistumisiin. Tämähän on juuri sitä huippu-urheilua parhaimmilla.