RastitOn metsässä! – ”Kaakon rastittomat”

UsynligO -palveluun on avattu uusia ratoja omatoimisuunnistajien iloksi. Tällä kertaa onkin tarjolla jo metsäsuunnistusta, radat kiertelevät enimmäkseen Karhuvuoren metsäalueella. Lähtöpaikka on Ututien parkkipaikalla. Ratoja on kolme: B 5 km, BL 3,7 km ja C 2,1 km. Radat on mahdutettu omatoimitulostajia ajatellen A4 arkille. Koska kartan mittakaava on 1:5000, kiertelevät ne varsin pienellä alueella. Maastossa on runsaasti polkuja ja maastopohjakin on enimmäkseen miellyttävää, joskin varsinkin pidemmällä radalla paikoin hieman kivikkoista.

Rasteilla on keltaiset nauhat. Tai melkein kaikilla rasteilla, ratamestarin nauharulla ehtyi ennen kuin kaikille rasteille nauhan sain laitettua. Säästösyistä myös nauhan pituus jäi joillakin rastella vaatimattomaksi. Tällä hetkellä nauha puuttuu rasteilta 64, 65 ja 66. Rastipiste 65, notko, on kyllä ystävällisesti satunnaisten ohikulkijoiden toimesta merkitty erinäisin, ilmeisesti tarpeettomaksi jäänein, tavaroin. Kaunis ajatus kenties, jos sitäkään, mutta ei kaunista katseltavaa. Ei siis ratamestarin hyväksyntää moiselle toiminnalle! Myös nauhan ripustamiseen soveltuvaa pajupusikkoa paikalla olisi ollut. Yritän toimittaa nauhat tuonne ja lopuillekin rasteille lähipäivinä, saattaa nauhan väri muuttua.

Em. omatoimikaatopaikkaa enemmän ratamestarin silmää miellytti kaupunkimme puistotoimen, tai muun asiasta vastaavan tahon, kädenjälki Karhuvuoressa. Paikkojen ”nätiksi” laittaminen on alueella jatkunut, minkä ilolla merkille panin. Aivan kaikkia tämän aherruksen jälkiä ei ole karttaan vielä päivitetty, mutta radat suuntautuvat nyt alueelle joissa tästä ei haittaa pitäisi olla. Koitetaan kesän kukkapenkin kiertoihin saada nämä ansiokkaat sprinttisuunnistusmaastojen rakennustyöt karttaan päivitettyä!

Kymin Suunnistajien tilille voit halutessasi suorittaa osallistumismaksun 5 € sähköisesti Rastilippu-palvelussa, tilisiirtona seuran tilille FI77 5172 0220 0249 22 viitteellä 2203 20201 tai käyttämästäsi liikuntapalvelusovelluksesta Rannikkorastit-toimipaikalle. Mikäli haluat tulostetun kartan ota yhteyttä ratamestariin p. 040 481 4291

Jaaritukset sikseen, lataa UsynligO -sovellus sovelluskaupastasi ja tervemenoa suunnistamaan!

Ratamestari
Mika Kilpinen

P.S. Ohjeet sovelluksen asentamiseen ja käyttöönottoon löydät täältä: UsynligO- ohjeet ja vinkit

 

Posted in Kaakon rastittomat.