Hiihtosuunnistusharjoitus

Kotkassa on taas pienen tauon jälkeen mahdollisuus kokeilla hiihtosuunnistusta. Laji vaatii riittävän lumipeitteen, jonka jälkeen metsään ajetaan moottorikelkalla urasto, joka näkyy kartalla. Hiihtosuunnistuksessa edetään siis pääasiassa olemassa olevia uria hyödyntäen. Alla esimerkki hiihtosuunnistuskartasta, jossa vihreällä kuvattujen urien leveys kertoo myös kyseisen uran kulkukelpoisuuden.

Hiihtosuunnistusta pääsee Saaripirtillä kokeilemaan maanantaina 8.2. klo 17:30 – 19:30. Meillä on muutama karttateline lainaan, jotta pääset tutustumaan lajiin ilman erikoisvarusteita. Omat sukset täytyy kuitenkin ottaa mukaan 🙂

Tarjolla on useampia ratoja, joista voit valita sopivimman tai kiertää vaikka harjoitusmielessä useamman. Karttamaksut ovat hieman normaalia korkeammat, koska valmistelu vaatii enemmän resursseja:

  • 10 EUR kartta tai 15 EUR useampi rata
  • 5 EUR harjoitus Kymin Suunnistajien jäsenille

Kartat voi maksaa paikan päällä vain kortilla. Tarvittaessa maksun voi suorittaa myös liikuntaetupalveluissa (esim. Smartum) tai suoraan seuran tilille FI77 5172 0220 0249 22 laita viestikenttään: HiSu, Saaripirtti.

Muistathan huomioida paikan päällä koronavirustilanteen ja toimia annettujen suositusten mukaisesti. Saavu paikalle vain terveenä, huolehdi turvaväleistä ja vältä tarpeettomia kokoontumisia.

Omatoimiharjoitus

Jos et pääse maanantaina paikalle tai haluat välttää ylimääräisiä kohtaamisia, niin voit tiedustella harjoituskarttoja sähköpostilla osoitteesta mikko.kiiski @ iki.fi. Yksittäisen kartat voit ostaa Rastilippu-palvelusta osoitteessa https://www.rastilippu.fi/

Käytössä on myös virtuaalinen tulospalvelu, joten oman suorituksesi gpx-tiedoston voit ladata tuloksiin osoitteessa Navisport-palvelussa.

Harjoituksen aukioloa on jatkettua 21.2.2021 asti. Tervetuloa urille!

Posted in Yleinen.