Hippo-suunnistuskoulu

Suunnistuskoulu

Kymin Suunnistajat järjestää kesällä 2021 suunnistuskoulun suunnistuksesta kiinnostuneille lapsille ja nuorille. Koronatilanteen takia ryhmät on jouduttu pitämään melko pieninä, jotta pystymme harjoittelemaan riittävillä etäisyyksillä. Ryhmissä on muutamia paikkoja avoinna, kysy lisää Sari Kaitainen, p. 050 562 6779 sari.kaitainen (ät) gmail.com

Harjoituksista tiedotetaan tarkemmin Suomisportissa, jokaisen ryhmän kalenterissa, syksyn harjoitukset:

 • ke 4.8. Sapokka
 • ke 11.8. Hakamäki
 • ke 18.8. Kompassi-tapahtuma Saaripirtti
 • ke 25.8.
 • ke 1.9.
 • ke 8.9. viimeinen kerta

Suunnistuskoulun hinta on 55 eur Kymin Suunnistajien jäsen / 80 eur ei-jäsen. Hinta sisältää harjoitukset kerran viikossa huhtikuun puolivälistä juhannusviikolle sekä kesätauon jälkeen elokuun alusta n. syyskuun puoliväliin.

Suunnistuskoulun ryhmät:

Alle kouluikäiset

Alle kouluikäiset osallistuvat suunnistuskouluun yhdessä oman huoltajan kanssa. Tutustutaan lajiin ja opetellaan lajin alkeet. Kivaa yhdessäoloa!

7 - 10-vuotiaat aloittavat

Opetellaan pienissä ryhmissä ohjaajien johdolla suunnistuksen taitoja. Rohkaistaan toteuttamaan omia reittisuunnitelmia omatoimisesti helpoissa ympäristöissä. Reipasta yhdessäoloa, liikunnallisuutta!

7 - 10-vuotiaat jatkavat

Tässä ryhmässä harjoittelevat ne lapset, jotka osaavat vähintään suunnistuksen perusteet. Vahvistetaan lajitaitoja, rohkaistaan itsenäiseen suunnistamiseen. Pidetään hyvää vauhtia metsässä kivassa porukassa.

Vauhtiryhmä 11 - 14 v

Suunnistuskoulun jälkeen nuoret suunnistajat siirtyvät vauhtiryhmään (ent. nuortenryhmä), joka on tarkoitettu 11-14 -vuotiaille lapsille ja nuorille.

Harrasteryhmä 11 - 20 v

Vauhtiryhmän ja valmennusryhmän rinnalla toimii harrasteryhmä, joka on tarkoitettu H/D11-21 -sarjalaisille, jotka haluavat harrastaa suunnistusta, mutta eivät välttämättä halua harjoitella ja kilpailla niin tavoitteellisesti. Harrasteryhmässä pääpaino on mukavalla harrastamisella kilpailullisuuden sijaan. Harrasteryhmä on tarkoitettu myös 13-20 vuotiaille uusille suunnistajille. Harrasteryhmästä on mahdollista vaihtaa vauhti-/valmennusryhmään vaikka kesken kauden. Harrasteryhmän vastuuohjaaja on Anu Soini, p. 050 400 1504 anu.soini (ät) kymp.net

Huoltajat ovat tervetulleita seuraamaan kaikkien ryhmien harjoituksia!


Ilmoittautuminen

Suunnistuskoulun hinta on 55 eur Kymin Suunnistajien jäsen / 80 eur ei-jäsen. Hinta sisältää harjoitukset kerran viikossa huhtikuun puolivälistä juhannusviikolle sekä kesätauon jälkeen elokuun alusta n. syyskuun puoliväliin. Hintaan sisältyy:

 • Harjoitukset kerran viikossa huhtikuun puolivälistä juhannusviikolle sekä kesätauon jälkeen elokuun alusta n. syyskuun puoliväliin
 • Kuntosuunnistukset Rannikkorasteilla koko kesän
 • Materiaalit
 • Mahdollisuuden osallistua Kaakon alueen Kompassi-tapahtumiin sekä muihin kilpailuihin
 • Rastikerho talviaikaan (järjestetään mahdollisuuksien mukaan)

Lisätietoja suunnistuskoulusta: Sari Kaitainen, puh. 050 562 6779 (iltaisin),sari.kaitainen (ät) gmail.com

Suunnistuskoulu on tarkoitettu suunnistuksesta ja luonnossa liikkumisesta kiinnostuneille lapsille ja aloittelijoille suunnistuksen alkeiden opetteluun.  Suunnistuskoululaiset jaetaan eri ryhmiin taitotason mukaan, jotta jokaisella olisi mahdollisuus harjoitella suunnistusta omalla tasollaan.

Mikäli haluat, että lapsesi liittyy Kymin Suunnistajien jäseneksi, täytä lomake sivulla: https://kyminsuunnistajat.yhdistysavain.fi/ tai ilmoita tiedot jäsensihteeri Heidi Haavistolle heidihaavisto (ät) yahoo.com

Vakuutus

Suunnistuskoululaisia ei ole vakuutettu erikseen järjestäjän toimesta. Huoltajien vastuulla on varmistaa, että lapsella on tapaturmavakuutus, joka korvaa myös urheiluharrastuksessa mahdollisesti sattuvat tapaturmat. Suunnistajille sopivan vakuutuksen saa helposti ja edullisesti hankkimalla Sporttiturvavakuutuksen. Lisää tietoa ja ohjeet vakuutuksen lunastamiseen Suunnistusliiton sivuilta:

https://www.suunnistusliitto.fi/liitto/lisenssi/