Kymenlaakson Kompassi-tapahtumat

Kymenlaakson Kompassi-tapahtumat ovat alle 14-vuotiaille tarkoitettu, 5 henkilökohtaista osakilpailua sisältävä suunnistuscup.

Cupissa kilpaillaan sekä henkilökohtaisista että seurojen välisistä sijoituksista. Seurojen sijoitukseen vaikuttaa myös Kompassi-viestitapahtuma.

Henkilökohtaisen kilpailun yhteispisteissä otetaan huomioon neljä parasta kilpailuasi.

Kaakonalueen Kompassi-tapahtumat 2021:

Ke 19.5. Kaakon alueen yhteinen, KS

Ke 9.6. Kymenlaakson, VeVe

La 19.6. Kaakon alueen mestaruus, ORa

Ke 10.8. Kaakon alueen, LuuRa

Ke 18.8. Kymenlaakson, KyS

Viestit:

6-osuuksinen viesti 10 – 16 -sarjalaisille:
Ke 28.7. Kaakon alueen nuorten viesti ANRV, JoKu

3-osuuksinen viesti 10 – 14 -sarjalaisille:
La 28.8. Kymenlaakson kompassiviesti

Kaakon NRC:n pistetilanne julkaistaan näillä sivuilla ja linkki löytyy sivun alaosasta.

alt


Nuorten Rasticupin/Oravacupin pisteet vuosilta 2004-2018

Kuka voi osallistua Kompassi-tapahtumaan?

Kompassi-tapahtumaan voi osallistua, vaikka olisi vasta-alkaja (muutama suunnistuskoulukerta takana). Sarjoja ovat 8RR/10RR (rastireitti) ja 12TR (tukireitti), jotka ovat vaikeusasteeltaan aika lailla samanlaisia kuin suunnistuskoulussakin. 13-, 14-, 16- ja 18-vuotiaille tapahtumissa on normaalit radat. Saattajasarjassa ja Point2Run -radoilla ei tarvitse olla suunnistusliiton kilpailulisenssiä. Saattajasarjassa (RRS) suunnistajan mukana saa reittiä kulkea huoltaja saattajana.

RR-radalla on metsään vedetty siima, joka on myös merkitty karttaan. Siimaa pitkin voi turvallisesti suunnistaa vaikka koko matkan tai jos taidot ja rohkeus riittävät, voi tehdä reitinvalintoja eli oikaisuja. RR-radalla rastit ovat siiman varrella. TR-radalla rastit ovat siiman välittömässä läheisyydessä, eivät kuitenkaan aivan siimassa kiinni.

Miten Rasticupiin ilmoittaudutaan?

Kompassi -kisoihin Kymin Suunnistajia edustavat ilmoittautuvat ensisijaisesti IRMA-järjestelmän kautta. Järjestämme suunnistuskoululaisille myös erillisen ilmoittautumismahdollisuuden. Seuraa sähköpostejamme.

Kuten muissakin suunnistuskilpailuissa, niin myös Kompassi-tapahtumassa käytetään EMIT-leimausta. Sellaisen saat hankittua Suunnistajan Kaupasta, joka vierailee useampaan kertaan mm. Rannikkorasteilla. Jos et ole EMITiä hankkinut, voit alkuvaiheessa lainata sellaisen seuralta tai kilpailun järjestäjältä.

Kymenlaakson Kompassi-cupin pistetilannetta seurataan näillä sivuilla ja se löytyy alla olevasta linkistä.

Kymenlaakson Kompassi-cup pisteet (19.8.2021)

Lukuohje pistetilannetaulukkoon

 • Sarakkeessa ”Pisteet” on jokaiselle suunnistajalle laskettu yhteen neljän parhaan kilpailun yhteispisteet. Nämä pisteet ovat määrittäneet lopullisen sijoituksen.
 • Sarakkeessa ”Yhteensä” on laskettu yhteen jokaisen suunnistajan kaikki pisteet (siis viidestä osakilpailusta). Näiden pisteiden perusteella on laskettu seurapisteet, eli siis jokainen osallistuminen on tuonut pisteitä seuralle.
 • Jos kaksi tai useampi suunnistaja on saanut samat loppupisteet, on heidän keskinäinen järjestys muodostunut seuraavien sääntöjen mukaisesti (tässä järjestyksessä)
  • Enemmän osakilpailuvoittoja
  • Enemmän toisiasijoja
  • Enemmän kolmansiasijoja
  • jne.