Valmennusryhmän korvausperiaatteet

Korvausperiaatteet 2020

Kilpailujen osallistumismaksut

Seura korvaa valmennusryhmäläisten osallistumismaksut Suomen Suunnistusliiton (SSL) alaisiin kilpailuihin – SM-kilpailuihin, AM-kilpailuihin, kansallisten kilpailuiden kilpasarjoihin, rastiviikkojen kilpasarjoihin, Nuorten rasticupin osakilpailuihin sekä viestikilpailuihin Kymin Suunnistajien joukkueissa. Viestikilpailuiden osalta poikkeuksena Jukolan ja Venlojen viesti, jossa seura korvaa lähtökohtaisesti osallistumismaksun vain yhteen viestiin (Jukolan viesti tai Venlojen viesti). Mikäli suunnistaja kuitenkin täydentää muuten vajaaksi jäävää joukkuetta, maksaa seura osallistumismaksun myös tähän viestiin. 

Mikäli valmennusryhmäläinen ilmoittautuu kilpailuun varsinaisen ilmoittautumisajan sulkeuduttua, ei seura korvaa jälki-ilmoittautumisesta koituvia lisäkuluja, vaan lisäkulut tulevat suunnistajan itse maksettavaksi. Muista siis ilmoittautua kilpailuihin ajoissa! Rastiviikot korvataan 2. ilmoittautumisportaan mukaisesti. Mikäli suunnistaja ilmoittautuu rastiviikolle 2. ilmoittautumisportaan sulkeuduttua, maksaa hän itse ylimenevän osuuden. 

Mikäli suunnistaja ei osallistu kilpailuun muun syyn kuin loukkaantumisen tai sairastumisen vuoksi, on hän velvollinen ilmoittamaan asiasta sekä maksamaan seuralle takaisin kyseisen kilpailun osanottomaksun. 

Seura velvoittaa suunnistajia edustamaan seuraa SM-kilpailuissa parhaansa mukaan. Mikäli suunnistaja osallistuu SM-kilpailussa vain karsintaan, mutta ei A- tai B-finaaliin muun syyn kuin sairastumisen tai loukkaantumisen vuoksi, tulee hänen korvattavakseen 50 % kilpailun osallistumismaksusta. 

Seura ei korvaa osallistumismaksuja kansallisten kilpailuiden kuntosarjoihin eikä ns. “höntsäkisoihin”  eli kilpailuihin, joista ei saa rankipisteitä (esim. raatojuoksu, Jämin suunnistusmaraton). Poikkeuksena Nuorten Rasti Cup, jonka osallistumismaksun seura maksaa. 

 Matkakorvaukset

Seura maksaa kilometrikorvauksen 0,05 EUR/km/autokunta SM-kilpailuihin. Suunnistavista lisämatkustajista ei makseta lisäkorvausta. Autokunnat sopivat tarvittaessa keskenään kulujen jakamisesta. Kilometrikorvauksia maksettaessa lähtökohtana on, että autot ovat mahdollisimman täynnä kilpailijoita.

Leirien korvausperiaatteet 

  • Seura korvaa valmennusryhmäläisille SSL:n leirien leirimaksuista 30 %/leiri urheilijalle kohdistuvasta omavastuuosuudesta. Maksukatto 300e/vuosi.
  • Seura korvaa valmennusryhmään kuuluvien maajoukkuesuunnistajien maajoukkueleirien leirimaksuista 30%/leiri urheilijalle kohdistuvasta omavastuuosuudesta. Maksukatto 500e/vuosi.
  • Seura korvaa EM/MM-kisoissa Suomea edustavien valmennusryhmäläisten EM/MM-kisojen kuluista 70 % urheilijalle kohdistuvasta omavastuuosuudesta.
  • Seuran omien leirien sekä Kaakon Suunnistuksen järjestämien leirien omavastuut katsotaan leirikohtaisesti.
  • Seura korvaa valmennusryhmäläisille leirejä vain kyseisessä “lajissa” Kymin Suunnistajia edustaville

Harjoitukset

Valmennusryhmän taitoharjoitukset sekä Kymin Suunnistajien järjestämät Rannikkorastit kuuluvat valmennusryhmämaksuun.

Muut

Seura korvaa valmennusryhmäläisille kynnystestistä 80e/vuosi. Testin voi juosta millä tahansa testiasemalla.