Seurainfo

Kymin Suunnistajat
– jäsenistönsä tarpeita palveleva virkeä ja iloinen suunnistusseura!

Kymin Suunnistajat on kotkalainen suunnistuksen erikoisseura. Jäseniä meillä on yli 350, pääosin Kotka-Pyhtää -alueella asuvia suunnistuksen ystäviä. Seuramme elää tällä hetkellä 62-vuotiaan historiansa vahvinta aikaa. Olemme määrätietoisesti toimintaansa kehittävä seura, jonka toiminnan kulmakiviä ovat laadukas ja tuloksekas nuorisotoiminta, alueen johtava kuntosuunnistustoiminta (Rannikkorastit), iloinen seuratoiminta sekä nyt myös määrätietoinen panostus aikuisten eliittisuunnistukseen.

Nuorisotoimintamme perustana on laadukas suunnistuskoulu- ja valmennustoiminta. 7-14 -vuotiaille lapsille suunnattu Hippo-suunnistuskoulu käynnistyy jälleen keväällä 2015. Suunnistuskoulussa opetellaan suunnistuksen alkeet ja liikutaan metsässä ohjaajien opastuksella. Valmennuspuolella tuemme tavoitteellisesti harjoittelevia nuoria suunnistajiamme ”suunnistajan polulla”, tarjoten niin valmennusta kuin monipuolista harjoitustoimintaa. Tämä työ kantoi kaudella 2014 myös tulosta: seuramme nuoret saavuttivat 8 henkilökohtaista ja yhden viesti SM-mitalin. Olimme kaudella 2014 SM-tilastoissa (nuoret ja pääsarjat) Suomen 10. paras seura.

Seuramme kehittämä Rannikkorastit on alueemme johtava kuntosuunnistustuote, joka tarjoaa suunnistuksesta ja oman kunnon kehittämisestä kiinnostuneille ihmisille laadukkaat ja harrastajaystävälliset tapahtumat läpi kesän, aina huhtikuusta loppusyksyyn asti. Rannikkorastien yhteydessä pyörii myös firmaliiga, jossa työpaikka-, kaveri- ja perhejoukkueet voivat kilpailla keskenään.

Koska seuramme tavoitteena on olla jäsenistönsä tarpeita palveleva virkeä ja iloinen suunnistusseura, järjestämme myös kaikenlaista muuta suunnistukseen ja liikuntaan liittyvää yhteistä toimintaa keskenämme, esim. yhteisiä matkoja suunnistuskilpailuihin ja -viesteihin sekä rastiviikoile, kuutamohiihtoja, vaellusretkiä jne. Helpottaaksemme uusien harrastajien mukaantuloa suunnistuksen pariin järjestämme vuosittain aikuisten suunnistuskoulun.

Voidaksemme harrastaa lajiamme tuotamme jatkuvasti uusia suunnistuskarttoja ja uudistamme entisiä. Suunnistuskarttoja meillä on sekä Kotkan että Pyhtään alueelta.

Olemme perinteisesti olleet vahva kasvattajaseura. Vuoden 2015 alussa olemme käynnistäneet KyS 2020 -projektin, jonka tavoitteena on nostaa Kymin Suunnistajat eliittiseuraksi myös pääsarjojen (H21, D21) suunnistuksessa. Päätöksen taustalla on erityisesti halu tarjota meidän lahjakkaille nuorille kehityspolku aikuisten sarjoihin omassa seurassa.

Suunnistus on hieno laji, joka sopii kaikenikäisille. Suunnistus antaa harrastajalleen fyysisen kunnon lisäksi mystistä rastien löytämisen iloa sekä luonnossa liikkumisen ja yhdessä tekemisen nautintoa.

Toivotamme Sinut tervetulleeksi kyssiläisten mukavaan ja rentoon porukkaan!

Jyrki Metsola
Puheenjohtaja
Kymin Suunnistajat ry

 

Posted in Seuratiedot.