Nuorten Rasticup saatu päätökseen – KySsillä meni mukavasti!

Kymenlaakson Nuorten Rasticup vuodelta 2011 on saatu päätökseen. Viimeinen osakilpailu suunnistettiin eilen 23.8 Luumäellä yhdessä Etelä-Karjalan kanssa. KyS:stä Rasticupiin osallistui tänä vuonna 31 seuran nuorta, eli neljä enemmän kuin viime vuonna. Koska nuortemme menestys ja myös käyntiaktiivisuus kohosi viime vuodesta, saimme joukkuepisteissä esim. VeVeä kiinni 232 pistettä. Kouvolan alueen seurojen yhdistyttyä Kouvolan Suunnistajiksi ei kauden alussa ollut epäselvää, mikä seura vie voiton. Ari Hietasen pistelaskennassa seurattiin kuitenkin myös rinnalla ns. ”vanhan liiton” pistetilannetta, eli KS:n suunnistajat oli jaettu kasvattajaseuroihinsa. Tässä vertailussa KyS nousi vuoden 2010 neljänneltä sijalta kolmanneksi VeVen ja KuUS:n perään.

Parhaiten Kyssiläisistä kauden 2011 Rasticupissa menestyivät kuvan Roberta ”Tessa” Björnman, joka häkellyttävällä viiden voiton putkella ei jättänyt epäselväksi, kuka on Kymenlaakson valtiatar D10RR-sarjassa sekä D14-sarjassa Roosa Metsola, joka otti täydet pisteet niistä neljästä osakilpailusta, joihin osallistui. Kolmen parhaan joukkoon ylsivät hienosti myös Robert Björnman (H14, 2.), Lauri Lavikainen (H14, 3.), Antti Pasi (H12, 2.), Akseli Virtanen (H9, 2.), Anni Väyrynen (D18, 2.), Minni Halinen (D18, 3.) ja Miisamaria Leinonen (D14, 2.). Lisäksi neljänneksi jäi kiperästi useampi kyssiläinen.

Ja mikä parhainta, Rasticupiin ja sitä kautta suunnistuskilpailujen mukavaan maailmaan tutustui entistä useampi alle 10-vuotias ensikertalainen. Hienoa!

Kymenlaakson Rasticupin lopullisen pistetilanteen löydät täältä.

Posted in Kilpailut.