KySsiläisten ilta Luovissa to 1.9.2011 klo 17.30

Ohjelmassa: Rastijahti, nuorten harjoitus, sauna+uinti (uikkarit mukaan) ja iltapala (seuran laskuun).

Kaikkien suunnistukseen ja toimitsijatehtäviin osallistuneiden kesken arvotaan Rastijahdin ratamestarin Petteri Nikin lahjoittama Viking Linen risteilykortti (2-4 henk., Turku-Tukholma) sekä muutama KySsin hiirimatto. Rastijahdin parhaat saavat pienet palkinnot.

Opastus Luoviin: Aja Karhulasta Haminaan päin. Nouse ylös Otsolassa Amiraalin rampista. Rastilippuopastus rampin ja Otsolantien risteyksestä (ajomatka Luoviin n. 4 km). Lasten harjoituksen ratamestarina toimii Kimmo Laine.

Rastijahdin  (“Mini-rogaining”) kilpailuohjeet

Kilpailu on joukkuekilpailu. Jokaisessa joukkueessa on kolme jäsentä. Joukkueen jokaisella jäsenellä tulee olla kompassi, karttapussi, Emit-kortti, kello ja kynä. Jos ei ole omaa Emit-korttia, seuran kortteja lainattavissa.Joukkueet jaetaan naisten ja miesten sarjoihin (jos naisten ilmoittautumisten määrä jää oleellisesti pienemmäksi, sarjat tarvittaessa yhdistetään). Seuratoimintajaoston arpoma joukkuejako julkaistaan kisan alkaessa. Kukin joukkue keksii itselleen oman nimen, joka kirjataan heti tuloslaskentajärjestelmään.Kilpailukartta on 1:10 000 ja kartalla on kaikkiaan 25 eri pisteet antavaa rastipistettä. Rastimääritteet kartassa.

Kilpailun kulku

Kilpailijat kokoontuvat Luovin pihalla suunnistusvarusteet yllään klo 17.30. Kilpailussa joukkueiden tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä kilpailuajan puitteissa. Kukin rasti antaa rastitunnuksen verran pisteitä. Rasti 174 antaa 174 pistettä ja rasti 83 antaa 83 pistettä. Enemmän pisteitä antavat rastit sijaitsevat haasteellisissa, aikaa vievissä paikoissa tai ne ovat kaukana lähtö/maalialueelta. Eniten pisteitä kerännyt joukkue voittaa. Tasatilanteessa voittaa vähemmän aikaa käyttänyt joukkue (joukkueen jäsenten aikojen yhteisaika).

Kilpailun kokonaisaika on yksi tunti. Ennen varsinaisen kilpailuajan alkamista joukkueille jaetaan kartat, joihin on merkitty maastossa olevat rastipisteet. Kun joukkueet saavat kartat, ne suunnittelevat reittinsä ja jakavat kullekin joukkueen jäsenelle rastipisteet, jolla tämä tulee käymään. Joukkueet saavat jakautua ja reitit saa suunnitella vapaasti. Kaikilla rasteilla ei ole pakko käydä. Parhaan tuloksen saa todennäköisesti parhaiten reittinsä suunnitteleva joukkue. Joukkue saa kultakin rastipisteeltä pisteet vain yhden kerran. Suunnitteluaikaa on 15 minuuttia, mutta sitä ei ole pakko käyttää kokonaan. Joukkueet saavat lähteä maastoon heti, kun heidän suunnittelunsa on valmis. Viimeisenkin suunnistajan tulee lähteä maastoon 20 minuutin kuluttua karttojen jaosta.

Lähtö tapahtuu normaalien Rannikkorastien tapaan yksitellen asettamalla Emit-kortti lähtöleimasimeen. Kilpailuaika alkaa lähtöleimauksesta, ja kuten aiemmin sanottu, aikaa on yksi tunti. Maalileimauksen tulee tapahtua tunnin kuluessa lähtöleimauksesta. Jokaiselta myöhästymisminuutilta vähennetään 20 pistettä. Yli 20 minuutin myöhästyminen johtaa joukkueen hylkäykseen.

Ennakkoilmoittatumiset Kaisa Snellille ( kaisasnell@gmail.com, 040-8287 321) keskiviikkoiltaan 31.8. mennessä.

Posted in Tapahtumat.