Ratamestarin korttelisuunnistusennakko

Korttelisuunnistuskausi käynnistyy siis tiistaina 7.2. Tampsan montulta klo 17.00. Karttana on tällä kertaa peruskartta 1:10000. Ratavaihtoehtoja on kolme, A 6 km, B 4,2 km ja C 2 km. Radat kulkevat taajaama-alueella, noudata liikennesääntöjä ja huomioi muut kulkijat. Jokainen suunnistaa omalla vastuullaan. A ja B radat ulottuvat rautatien länsipuolelle, sallitut radan ylitys- ja alituspaikat näet oheisesta karttanäytteestä ja ne on merkitty myös ratakarttoihin.

Radat syntyivät tällä kertaa poikkeuksellisen kivuttomasti. Aloitin ratasuunnittelun kansalaisen karttapaikan mittaustoimintoa käyttäen, tarkoituksena oli vain tutkia kuinka tuolle alueelle saisi n. 6 km radan mahtumaan. Loppujen lopuksi tämä kartalle pikaisesti klikkailtu ratahamotelma tuli lähes sellaisenaan käyttöön A-radaksi. B ja C -rata syntyivät sitten helposti A-rataa sopivasti lyhentämällä.

Rastiväleille olen pyrkinyt luomaan reitinvalintavaihtoehtoja, mutta korttelisuunnistuksen hengen mukaisesti itse suunnistustehtävä ei rajoita vauhdinpitoa rastiväleillä. Pakkasten ja ratamestarin jalkavaivojen vuoksi rastivälien ja eri reitinvalintojen koejuoksut ovat jääneet tekemättä mutta odotan kuitenkin innolla minkälaisiin ratkaisuihin juoksijat päätyvät. Maastossa on jonkin verran lumeen tallattuja karttaan merkitsemättömiä polkuja, luovilla ratkaisuilla ja tilanneherkkyydellä saattaa löytyä hyviäkin oikopolkuja. Tai sitten ei.

Tiistai illaksi on luvassa leutoa pakkassäätä ja uskonkin tämän korttelisuunnistuksen sopivan mainiosti viikon reippaammaksi juoksulenkiksi. Toki matkaan voi lähteä myös rauhallisella vauhdilla ja vain suunnistustaitoja hioen tai mieliin palautellen. Aikoja, ainakaan virallisia, ei tällä kertaa oteta ja rastien merkkinä maastossa on vain merkkinauhat, emittiä et siis tällä kertaa tarvitse.

Tervetuloa suunnistamaan, tästä se taas lähtee!

t. Ratamestari-Mika

Lisäys: Jonkinlainen kartanlukuvalo tekee suunnistuksesta sujuvampaa. Lenkkareilla pärjää, mutta tiet paikoin liukkaita joten nastoitettu jalkine on varmasti paras valinta. Rasteilla vihreät merkkinauhat.

Posted in Yleinen.