Korttelirastit Sapokassa tiistaina 6.3.2012 uudella korttelisuunnistuskartalla

Kymin Suunnistajien korttelirastit jatkuvat Sapokassa tiistaina 6.3.2012 kello 17-19. Tällä kertaa rasteja etsitään upouudella Isopuisto-Meripuisto yhdistelmäsprintti-kartalla mittakaavalla 1:5000. B- ja C-radoista kaksi kolmasosaa ja A-radastakin noin puolet on alueella, jolla kortteli- tai sprinttisuunnistuksia ei ole aiemmin järjestetty. A-radan pituus on 7.9 km (15 rastia), B-rata 5.0 km (12 rastia) ja C-rata 2.9 km (10 rastia). Alueesta ja lumitilanteesta johtuen todelliset juoksumatkat ovat ainakin puolitoista-kertaiset suoraan matkaan verrattuna. A-radan kartta on kooltaan A3 ja muut A4, varatkaa sopivan kokoinen karttapussi mukaan. Koska ratamestarin koejuoksut löytyvät netin kätköistä, niin julkaistaan ne tässäkin:  A-rata 57 min, B-rata 44 min, C-rata 27 min. Radoilla on paljon reitinvalintatehtäviä, joten kesän kilpailuihin tähtääville suositellaan, että rataa tutkitaan vasta juoksuvauhdissa. Tarjolla on myös joitain oikaisumahdollisuuksia, lumitilanteesta kannattaa huomioida, että karttaan tie-merkillä merkityt väylät ovat joko avoimia tai niille on tallattu polku, pienemmät polut ovat pääsääntöisesti lumen peittämiä. Yksi keskeinen oikaisupaikka on hangen peitossa ja se kerrotaan lähtöpaikalla. A-radalla on yksi hieman kyseenalainen rastipiste, toivottavasti tässä vaiheessa kautta ei olla vielä niin vakavissa mielissä liikkeellä.

Suunnistus tapahtuu aivan Kotkan keskustassa, joten varommehan autoilijoilta, kävelijöitä, koiranulkoiluttajia, pulkkailijoita, luistelijoita ja muita alueella liikkuvia. Harjoituksessa noudatetaan sprinttisuunnistuksen sääntöjä, kielletyt alueet voi kerrata Suunnistusliiton sivuilta http://www.suunnistusliitto.fi/ssl/sslwww.nsf/sp?open&cid=content1F1BF8 . Erityisesti on syytä huomioida oliivinvihreä kielletyn alueen väri, jolla on merkitty kartan kaikki asuintalojen pihat sekä myös kerrostalojen parkkipaikat. Niiden läpi EI SAA oikaista missään tilanteessa, vaikka joissain tapauksissa siitä voisi saada merkittävääkin hyötyä. Alueen vilkkaimpien katujen ajoradat on merkitty kartassa kielletyn alueen merkinnällä ja suojatiet pakollisen ylityspaikan merkillä. Tokikaan tämä ei tarkoita sitä, että muilla ajoradoilla saisi juosta.

Rastit on merkitty suhteellisen pienillä merkeillä. Pienestä kartanlukulampusta saattaa olla apua varsinkin myöhäisillä lähtijöillä. Seuran jäsenille harjoitus on ilmainen, muilta peritään 2 euron karttamaksu. Tervetuloa!

Ratamestari Miikka Kaira

Lisäys 4.3: 

Viime päivien lämpötilavaihteluiden vuoksi pääosa kaduista on erittäin liukkaita. Kenkäsuositus: nastarit tai nastoitetut lenkkarit.

Posted in Yleiset.