Karhuvuoren korttelirastiennakko

Kymin Suunnistajien korttelisuunnistukset jatkuvat tiistaina 27.3.2012 Karhuvuoren-Aittakorven alueella. A-rata on pituudeltaan 5,8 km, B 4,1 km ja C 3,0 km. Karttana on mittakaavaltaan 1:5000 korttelisuunnistuskartta Länsi–Kotka, jota on tarkoitus edelleen laajentaa talviprojektina pohjoisen ja idän suuntaan lähivuosina. Sprinttisymbolein piirretty kartta on tehty nimenomaan talvisia korttelirasteja silmällä pitäen ja auratut kulkuväylät  ovatkin lähes sprinttimäisellä tarkkuudella kuvattu, kun taas metsämaaston kuvaus on enemmänkin ”vähän sinnepäin”. Myös korkeuskäyrät ovat suurimmaksi osaksi peruskarttatasoa ja niitä kannattaa lukea vain reitinvalinnan näkökulmasta. Aurattujen kulkuväylien lisäksi alueella on runsaasti pienempiä polkuja ja olenkin yrittänyt pyrkiä siihen, että kaikki karttaan merkityt pikkupolut löytyvät myös maastosta ja ovat edettävissä joko juosten tai reippaasti kävellen. Kevään edetessä uusia polkuja tulee lumihankeen kuitenkin koko ajan lisää, ja on luonnollista, että karttaa ei tältä osin pysty pitämään täysin ajan tasalla.  Sama koskee suuria lumikasoja… 

Itse ratojen suunnittelu jäi kartan piirtelyn takia aivan viime hetkille, joten koejuoksuille ei valitettavasti aikaa enää riittänyt. Rastipisteet ovat korttelisuunnistuksen tapaan helppoja, mutta vastaavasti reitinvalintehtäviä olen ainakin yrittänyt saada melkeinpä jokaiselle välille ja tästä johtuen myös juoksumatkaa kertynee jonkin verran enemmän kuin mitä ratapituuksista voisi päätellä. A-radan kartta on kokoa A3 ja muut A4. Rastipisteet on merkitty punaisin merkkinauhoin. Kymin Suunnistajien jäsenille harjoitus on ilmainen, muilta peritään karttamaksuna 2 euroa.

Lähtöpaikkana Ututien parkkipaikka, karttalinkki.

Ratamestari Kimmo

Posted in Yleiset.