alt

Torstaiharjoitus 31.5. Katariinassa

Kymin Suunnistajien nuorten torstaiharjoitus 31.5. pidetään Puistolan kentällä Katariinassa (karttalinkki) ja teemana on sprinttisuunnistus. Kehityskohteena on suunnistustaitojen ja -tekniikan parantaminen kovassa juoksuvauhdissa kaupunkimaisessa ympäristössä, jossa itse rastipisteet eivät ole niin vaikeita. KyS on mukana tapahtumassa oikeastaan ensi kertaa tällä kaudella koko nuorisoarsenaalillaan ja kun vielä saamme tapahtumaan VeVen suunnistuskoululaiset vieraaksemme onkin tarjolla varsinainen mega-tapahtuma!
 
Nuorimmille lapsille on suunniteltu helppo rata, joka tukeutuu polkuihin, vaikkei erityistä siimaria olekaan tällä kertaa. Kaikki rastit ovat korkeintaan 10 metrin päässä polusta ja oikeasta raosta katsottaessa näkyvät polulle.Tärkeintä onkin valita oikea polku ja osata etsiä rastia oikeaan aikaan. Radan pituus on 1.5 km (suoraan mitattuna).
 
Vanhempien nuorten harjoitus on suunniteltu ajatellen seuraavan viikonlopun Sprintin SM-kisoja. Vaikkei Puistolassa ihan kaikkia Hervannan elementtejä löydykään, niin ainakin vauhtia on mahdollista pitää. Harjoitus suoritetaan ns. knock-out -sprinttinä. Jokaisessa erässä on neljä lähtijää, reitillä on hajontaa eli kaikki eivät juokse samoja rastivälejä samassa järjestyksessä. Tärkeintä on aina keskittyä omaan suoritukseen. Torstain harjoitus on hieman ylipitkä nuorten sprintiksi, 2.5 km (optimireittiä 3.1 km, ratamestarin ihanneaika 17 min). Kenkäsuositus lenkkikengät tai maastolenkkarit (ellei aivan kauhea rankkasade iske). Harjoituksessa kinnitetään erityistä huomiota sprintissä kiellettyihin alueisiin, oheisessa kuvassa on koottu Katariinan kartan kielletyt ja sallitut alueet. Koska alueella totaalinen eksyminen on hankalaa ja rastipisteet ovat selkeitä, kaikki 12-sarjalaiset, nuoremmatkin harkinnan mukaan, voivat hyvillä mielin osallistua tähän vanhempien harjoitukseen. Rastilla ”leimaus” tapahtuu tarkistamalla rastilipussa kiinnioleva koodilappu.

Tervetuloa!

Ratamestari Miikka Kaira

alt
Posted in Yleinen.