Nuorten harjoitus Itärannassa 7.6.

Torstain nuorten ja lasten harjoitus on suunnattu pääasiassa alle 12 vuotiaille. Toki vanhemmatkin voivat osallistua. Harjoituksessa on kolme eri reittivaihtoehtoa: RR, TR ja D -rata (siimarin pituus n. 1,8 km). Kaikilta radoilta löytyy viisi rastia. TR ja D rata ovat rastipisteiltään samoja, mutta D-radalta puuttuu tukireitti -viitoitus kartalta. Tämä lisää radan haasteellisuutta. Jokaiselle taitotasolle löytyy siis tekemistä. Maastona on itärannan uimaranta-alue, joten maasto on polkujen täyttämään ja pääsääntöisesti hyväkulkuista.

Harjoituksen tavoitteita ovat ennakoivan suunnistamisajatuksen hahmottuminen, karttamerkkien kertaus ja erilaisten reitinvalintojen huomioiminen. Harjoitus alkaa yhteisellä lämmittelyllä, jonka jälkeen lapset tutustuvat karttoihin, ratoihin ja mahdollisiin reittivalintoihin ennakkoon ohjaajien kanssa. Tavoitteena olisi, että jokainen lapsi kulkisi mahdollisimman omaehtoisesti – taitotaso huomioiden – oman radan läpi.

Opastus alkaa MT357:ltä VT7- liittymän jälkeen. Karttalinkki tapahtumapaikalle: http://karttapalvelu.kotka.fi/map/map.php?x=499418&y=709376&px=2.0&language=1&txt=Lasten%20ja%20nuorten%20harjoitukset%207%2E6%2E2012

Rohkeimmat voivat ottaa uikkarit mukaan – merivesi ei taida olla kuitenkaan vielä kovin lämmintä 🙂

Posted in Yleiset.