Roosalle kultaa SM-pitkillä!!

Roosa Metsola voitti D15-sarjan Suomen mestaruuden Janakkalassa 26.8. juostuilla SM-pitkillä.

Hienoa Roosa! KySsi rulettaa!!!

Onnittelemme kaikki Roosaa, hänen omia taustajoukkojaan sekä koko KySsin nuorisotyötä, joka on puurtanut jo vuosia tällaisten menestysten saavuttamiseksi. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

KySsin hyvää menestystä täydensi Aino Väyrynen sijoituksella 12. sarjassa D17.

KySsin johtokunta ja koko seuran väki

Pientä kisaraporttia löytyy klikkaamalla ”Lue lisää”

Tässä pikaista kisaraporttia ylpeän isän kirjoittamana:)

Lauantain karsinta meni niin Roosalta kuin myös Väyrysen Ainolta lupauksia herättävästi. Myös Björnmanin Robi, Leinosen Miisamaria ja Väyrysen Anni pääsivät A-finaaliin, Lavikaisen Laurin joutuessa tällä kertaa tyytymään B-finaaliin. Roosan kohdalla karsinnan neljäs tila antoi uskoa siihen, että tätä kautta häirinneet kipeät jalat eivät nyt ainakaan totaalisesti heikentäisi menestymismahdollisuuksia. Varmuuden vuoksi kuitenkin lauantai-iltana kierrettiin Riihimäen apteekkeja hakemassa erilaisia pehmikeratkaisuja isovarpaan luun alle…Kyssiläiset olivat valloittaneet Riihimäen Scandic -hotellin, jossa sunnuntain kisaan valmistautumisen lisäksi KyS:n nuoret ”chillailivat” keskenään ja kaupungilta kantautuneiden huhujen mukaan sunnuntain kisaan valmistauduttiin myös eräässä amerikkalaislähtöisessä hampurilaisravintolassa…

Sunnuntain kilpailulta osattiin odottaa ennakkotietojen ja lauantain karsinnan perusteella haastavuutta. Ja sitä se todellakin tarjosi, jonka huomaa jo pelkästään tutkimalla eri sarjojen kärkipaikkojen kilometriaikoja. Varsinkin tyttöjen sarjoissa kärkikolmikkoon saattoi päästä runsaan 9, ellei jopa 10 minuutin kilometriajoilla! D15-sarjan matkana oli 4.9 km ja Roosan voitto tuli ajalla 47:15, joka tekee kilometriajaksi 9:38.

Mutta päästetään itse päivän sankari kertomaan tuntemuksia päivän kisasta:

– Kisaan lähdin tavoitteena puhdas suoritus, koska tiesin maaston niin haastavaksi, että hyvällä suunnistuksella on mahdollista mitalisijaan. 

Väliaikarastilla (neljäs rasti, 1.15 km) Roosa oli kolmas, joka kertoi kisakeskuksen huoltojoukoille, että alku on lähtenyt ihan lupaavasti käyntiin.

– Alussa suunnistus meni hyvin. Mäet olivat selkeitä, kunhan niitä luki hyvin ja käytti  tarkkaa suuntaa. Vain yksi pikku koukku tuli alussa.

Kuten ratamestari oli lausunnossaan todennut, maasto antoi mahdollisuuden tarjota myös nuorimmille kilpailijoille pitkiä rastivälejä. D15-sarjassa tätä tarjottiin väleillä 5-6 ja 6-7. 

– Pitkät välit hämmensivät alussa, piti pysähtyä tutkimaan, mistä oikeasti kannattaa mennä. Näin jälkikäteen tuntuu siltä, että tuli tehtyä suht oikeat reitinvalinnat.

Miten jaksoit tällä kertaa juosta?

 – Juosta jaksoi, kun vauhti oli rauhallisempaa, kuin normaalisti, koska suunnistukseen piti keskittyä!

Missä vaiheessa kävi mielessä, että tänään tulee hyvä sijoitus?

– Alkurastien jälkeen sain kiinni kolme aiemmin lähtenyttä tyttöä, jotka hieman pyörivät rastia etsiessään. Tajusin, että tänään hyvä suunnistus tulee vaikuttamaan tulokseen ja aloin keskittyä vielä enemmän omaan suunnistukseen.

Mikä fiilis?

– Kun tulokset selvisivät, tuli tietysti tosi hieno fiilis, mutta vieläkään ei tajua, kuinka isosta asiasta on kysymys!

Miten tästä eteenpäin?

– Tavoitteet ovat kovat taas SM-keskimatkalle. Tämän päiväinen kisa helpotti paineita, kun tajusi että oikeasti  pärjää sarjan koville tytöille!

Posted in Yleiset.