Terveiset Jämsä-Jukolasta

Olimme mukana viikonlopun Jukolassa viidellä venlojen ja neljällä miesten joukkueella. Kun lisäksi miesten viestiin osallistui KySsin Kissojen naisjoukkue ja ainakin 10 meikäläistä juoksi muissa yritys- tai perhejoukkueissa, osallistui Jämsän maastokarkeloihin noin 70 kyssiläistä!! Aika hieno suhteellinen osuus jäsenistöstämme!

Puitteet Jämsä-Jukolassa olivat mitä mainioimmat ja sää suosi. Sadetta ei tullut lainkaan, lämmintä riitti, muttei ollut liian kuumaa. Hyttysiä emme nähneet juuri nimeksikään. Jämsän maastot tarjosivat meille vauhdikkaita kankaita, peitteistä metsää ja muutaman suuren mäenkin. Maastoon syntyi suunnattoman paljon juoksu-uria, mikä helpotti suunnistusta oleellisesti. Kova kunto ja riittävä suunnistustaito olivat tällä kertaa valttia. Jotkut olisivat kaivanneet vaikeampaa suunnistusta ja miesten aloitusosuuden viestinviejät olivat harmissaan, kun ensimmäisellä kokoomarastilla oli viiden minuutin jono leimauspukille, mutta Jukolan massatapahtumassa järjestäjät eivät voi onnistua kaikessa ihan täydellisesti.

KySsin venlojen joukkueen  jäsenet (Aino Väyrynen, Anni Väyrynen, Hanna Kaipiainen ja Roosa Metsola) onnistuivat kaikki hyvin ja joukkueen sijoitus oli 174, kun se edellisenä vuonna oli ollut 201. Ihan mukava parannus! Nuorten määrätietoinen harjoittelu kantaa hedelmää. Jussien joukkue (Jussi Virtanen, Mikko Töyrylä, Tommy Larvi, Antti Väyrynen, Robert Björnman, Lauri Lavikainen ja Ville Seppälä) nostivat sijoitustaan vielä enemmän. Tämänvuotinen sijoitus oli 222, kun viimevuotinen oli ollut 406. Etenkin joukkueen nuorimmat suunnistajat antoivat tossuilleen kyytiä. Lämpimät onnittelut molemmille 1-joukkueillemme! Perinteiseen tapaan palkitsemme parhaat kilometriajat ja suurimmat sijoituksennostot syksyllä kauden päättäjäisissä.

Jotkut epäilivät Kyssin Kissojen (Päivi Julku, Tiina Vepsäläinen, Piia Nygren, Minni Halinen, Aino Väyrynen, Jaana Pirtilä ja Riikka Turunen)  mahdollisuutta selviytyä läpi vaativasta miesten viestistä. Miten tytöt voivat selvitä pitkistä ja pimeistä osuuksista?!?  Mutta kissat näyttivät kyntensä ja koko kevään jatkunut kunto- ja taitoharjoittelu, yösuunnistustreenit, hyvä yhteishenki ja sisu siivittivät heidät kaikki läpi Jukolan yön.  Kissat kirmaisivat sijalle 1277 – ei ollenkaan hassummin, kun Jukolan viestin selvitti maaliin asti 1382 joukkuetta. ja osallistuneita joukkueita oli yli 1600. Joukkueen yhteishenki ja iloinen meininki kirvoittivat kyyneleen puheenjohtajan silmäkulmaan, kun viimeinen kissa saapui ehjänä ja hyvävoimaisena maaliin. Kissat ylittivät uutiskynnyksen kahdella sektorilla. Maanantaiaamuna klo 7.40 kuullaan suorana Jaana Pirtilän haastattelu Kymenlaakson radiossa ja maanantain Keskisuomalaisessa on juttu Kissojen Jukolasta.

Kiitokset kaikille mukana olijoille mukavasta Jukolan reissusta ja hyvästä yhteishengestä!

Ensi vuonna matkataan kohti Kuopiota, sitten Paimioon ja seuraavaksi Lappeenrantaan.

Kaisa

 

Posted in Yleiset.