Rastijahti 12.9.

Torstaina 12.9. järjestetään kaikille seuran jäsenille avoin tapahtuma Rastijahti Petäjäpirtillä. Rastijahdin ideana on joukkueittain kerätä määrätyssä ajassa mahdollisimman paljon pisteitä käymällä vapaavalintaisessa järjestyksessä maastossa olevilla rasteilla, jotka voivat olla eri tavoin pisteytettyjä. Nuorille (n. yli 12 v) ja aikuisille on oma rastijahti ja lapsille oma. Nuorten ja aikuisten rastijahti suoritetaan kolmen hengen joukkueissa, jotka muodostetaan etukäteen. Tämän vuoksi tapahtumaan on ilmoittauduttava etukäteen viimeistään tiistaina 10.9. klo 16 mennessä, mieluiten netissä Nimenhuudon kautta (http://kyminsuunnistajat.nimenhuuto.com/events/4093085), mutta myös sähköposti-ilmoittautumisia otetaan vastaan osoitteeseen timo.pirtila@gmail.com. Lasten rastijahtiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen ja halutessaan lapsi voi ottaa vanhemman mukaan metsään. Tapahtuma alkaa 17:30 ohjeiden läpikäymisellä, jonka jälkeen joukkueet saavat miettiä strategiaansa ennen metsään lähtöä. Ohjeet ja joukkuekokoonpanot julkaistaan myös etukäteen Kymin Suunnistajien nettisivuilla. Parhaat joukkueet palkitaan jahdin päätteeksi. Petäjäpirtillä on makkaranpaistomahdollisuus tuloksia odotellessa. Tapahtumaa on pyritty kehittämään aiemmista vuosista mm. nopeuttamalla tuloslaskentaa. Tervetuloa suunnistamaan!

Lisäys 10.9.: Pidennetään ilmoittautumisaikaa keskiviikkoon 11.9. klo 19 asti. Vielä siis ehtii mukaan! Joukkuejaot (järjestäjä suorittaa!) nähtävissä paikanpäällä. Alustavat ohjeet:

Rastijahti suoritetaan kolmen hengen joukkueissa. Kilpailuaika (50min) alkaa nollaleimauksesta. Joukkueen ei tarvitse lähteä yhtäaikaa. Jokaisesta rastista saa kahden ensimmäisen rastikoodin numeron verran pisteitä: 09, 15 tai 17. Kukin rasti lasketaan vain kerran. Myöhästymisestä jokaiselta alkavalta minuutilta -10 pistettä. Maksimissaan 9 rastia per suunnistaja. Joukkueet asetetaan paremmuusjärjestykseen yhteenlaskettujen pistemäärien perusteella. Jos joukkueet päätyvät tasapisteisiin niin sijoituksen ratkaisee joukkueen pisimpään viipyneen aika.

Lasten rastijahti suoritetaan pareittan ja kilpailuaika on 40 minuuttia. Kumpikin joukkueen jäsen saa yhden pisteen kustakin käydystä rastista (eli jos molemmat ovat käyneet samalla rastilla molemmat saavat siitä joukkueelle pisteen). Parin kanssa voi siis hakea rasteja yhdessä tai erikseen.

Muistakaa ottaa jonkinlainen kello mukaan!

Posted in Yleiset.