Sprinttisuunnistuspäivä Kotkassa su 13.4.

Palmusunnuntain kunniaksi järjestämme Kotkassa sprinttisuunnistusharjoituspäivän, johon saamme Rastivarsat vieraaksemme. Päivä koostuu kolmesta harjoituksesta:

1. klo 10.45 Warm up -sprintti, jossa talven jälkeen on tarkoitus palata taas sprinttisuunnistuksen vaatimaan tarkkaan kartanlukuun ja että karttaa luetaan vielä täydessä juoksuvauhdissa. Edessä on raskas päivä, joten ihan kaikkea ei kannata vielä ensimmäisessä harjoituksessa antaa ja keskittyä ennen kaikkea sujuvaan suunnistussuoritukseen (kesto 13 min).
2. klo 11.45 Normaali sprintti. Kilpatason sprintti, jossa tarvitaan niin kepeää jalkaa kuin tarkkaa kartanlukuakin (kesto 15 min).
3. klo 14.15 Parisprinttiviesti. Päivän viimeissä harjoituksessa otetaan sitten loputkin irti fysiikasta ja psyykkeestä. Radat ovat teknisesti erittäin vaativia. Viesti juostaan hiihdosta tutulla formaatilla, jossa kumpikin kilpailija juoksee vuorotellen kolme lyhyehköä spinttirataa (kesto 8-12 min).

Kaikkiin harjoituksiin kokoonnutaan Arto Tolsa Areenan parkkipaikalla (Karttalinkki), josta siirrytään verrytellen lähtöpaikalle.

Harjoituspäivä on ajateltu sprinttiä kilpailumielessä tavoitteleville. Radat on suunniteltu vaatimustasoltaan H21-sarjalaisille ja ohjeajat on laskettu sen mukaan. Koska kyse on sprintistä, rastit löytyvät kyllä, kun laskee hieman vauhtia. Näin ollen pääradat sopivat kaikille sprintin SM-kisoihin syksyllä tähtääville eli 14-sarjalaisille ja vanhemmille. Nuoremmille on tarjolla lyhennettyjä ratoja ja viestissä kaksi osuutta. Nuortenkin radat ovat vaikeustasoltaan 14-sarjan tasoa.

Kyseessä on todellakin harjoituspäivä. Koska haluamme, että kaikilla on mahdollisuus osallistua itse suunnistuksiin, ei harjoituksissa ole ajanottoa. Myöskään liikenteenvalvojia ei ole, vaan jokainen itse huolehtii, että varoo muita liikkujia ja noudattaa liikennesääntöjä kuten käyttää suojateitä. Vaikka alueilla ei ole runsaasti liikennettä sunnuntaisin, silti radoilla jokainen sprinttaaja kohtaa varmasti autoja ja kevyempää liikennettä, myöskin suunnistajia hitaampaa liikennettä, jota tietenkin myös kunnioitamme. Sprintin yhteydessä on aina syytä kerrata sprinttisuunnistuksessa kielletyt ( http://www.suunnistusliitto.fi/ssl/sslwww.nsf/sp?open&cid=content1F1BF8) ja sallitut alueet. Ollessamme kaupunkialueella on aina syytä muistuttaa, että yksityisten talojen oliivinvihreällä kartassa merkityt pihat ovat aina ehdottomasti kiellettyä aluetta. Tähän aikaan vuodesta pensasaidat ovat harvoja, mutta kartta kertoo, mistä saa mennä ja mistä ei.

Jotta osaamme varata riittävästi karttoja, tulee harjoituspäivää ilmoittautua joka Nimenhuudossa tai sähköpostilla miikka.kaira ät suomi24.fi viimeistään tiistaina 8.4. Mainitkaa, jos haluatte nuorten radan. Ilmoittautumisen yhteydessä voi esittää viestijoukkuetoiveita, kaikille halukkaille etsitään joukkue joka tapauksessa ja järjestäjät voivat muokata joukkueita. Kyssiläisiltä koko päivän karttamaksu on 5€, nuorille harjoitus sisältyy kausimaksuun.

Tervetuloa harjoittelemaan suunnistusmuotojen kuningasta (maailmanmestari Mårten Boströmin mukaan)!

Posted in Tapahtumat.