Kilpailuihin ilmoittautuminen

Näin ilmoittaudut kilpailuihin ja näin seuraa maksaa jäsentensä osallistumista kilpailuihin

 

Suunnistuskilpailuihin ilmoittaudut Suomen Suunnistusliiton IRMA-järjestelmässä. Suunnistusliiton Internet-sivuilta löydät tarkemmat ohjeet IRMA-järjestelmän käytöstä. Ohjeisiin pääset tästä.

Tässä keskeisiä asioita IRMA:n käyttöön liittyen:

  • Jokaisen kilpailevan suunnistajan on kirjauduttava henkilökohtaisesti IRMA-tietojärjestelmään. Tämä koskee myös lapsia ja nuoria! Hoida oma kirjautumisesi tai rekisteröitymisesi kuntoon hyvissä ajoin ennen kilpailukauden alkua!
  •  Huom! Älä rekisteröi itseäsi uutena käyttäjänä, jos sinulla on jo lisenssinumero. Se voi hyvin olla olemassa, vaikka olisit maksanut lisenssin viimeksi 20 vuotta sitten! Voit tarkistaa lisenssinumerosi IRMA:n kirjautumiskohdassa painamalla ”Tarkista lisenssinumero”.
  • Kirjautumiseen tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan.
  • Käyttäjätunnus  on oma lisenssinumerosi (toimii siis, vaikka maksua ei olisi maksettu). Salasana  on henkilötunnuksesi loppuosa tai toissijaisesti syntymäaikasi (ppkkvv). Kirjaudu sisään ”Suunnistajana”.
  • Uudet käyttäjät, joilla ei ole aiempaa lisenssinumeroa, kirjautuvat rekisteröitymällä, jolloin he saavat itselleen lisenssinumeron.
  • Kun kirjaudut ensimmäisen kerran IRMAAN, käy heti tarkastamassa, että ”Omat tietosi” ovat oikein (mm. Emit-korttisi numero).
  • Kilpailuihin voi ilmoittautua vasta, kun lisenssi on maksettu. Järjestelmä ei siis hyväksy ilmoittautumista muuten. Tämä ei luonnollisestikaan koske ns. lisenssittömiä kilpailuja tai sarjoja (esim. AM- kisat, jotkut lasten kilpailut, kuntosuunnistussarjat kisoissa, Jukola jne.)

Aikuisille ja 15-19 –vuotiaille nuorille on erihintaiset lisenssit, vakuutuksella ja ilman. Alle 14-vuotiaille lunastetaan vastaavasti Nuori Suunta -kortit, vakuutuksella tai ilman. Meillä alle 14-vuotiaatkin lunastavat Nuori Suunta-korttinsa itse IRMAsta. Tarkempaa tietoa lisenssistä löydät Suunnistusliiton lisenssisivuilta.

Kukin suunnistaja ilmoittautuu itse kilpailuihin (mm. kansalliset, AM-kilpailut, SM-kilpailut, rastiviikot) IRMAssa. Erilaisten viestien ilmoittautumiset hoidetaan seuran puolesta ja ohjeistetaan erikseen myöhemmin. Kun kunkin kilpailun ilmoittautumisporras päättyy, seuramme IRMA-vastaava Tiina Vepsäläinen (tai hänen tuuraajansa) maksaa seuran osanottomaksukertymän kilpailun järjestäjän tilille. Kauden päätyttyä seura laskuttaa kilpailijoilta ne osanottomaksut, jotka eivät kuulu tässä lehdessä julkaistujen periaatteiden mukaisesti seuran maksettaviksi.

 Jos haluat jostain syystä maksaa ilmoittautumismaksusi itse, se on mahdollista. Huomaa tuolloin maksusta sinulle aiheutuvat kustannukset, etenkin luottokortilla maksaminen on kallista. Itse maksaessasi jätä ruksaamatta kohta: seura maksaa.

 Jos sinulla on oma Emit-kortti, tarkista, että sen numero on IRMA-tiedoissasi, jotta korttisi numero menee automaattisesti ilmoittautumisesi mukana kilpailun järjestäjälle. Jos sinulla ei ole omaa Emit-korttia, kilpailun järjestäjä varaa sinulle laina-Emitin, jonka saat haltuusi kilpailupaikalla, kunhan ensin maksat kortin vuokran. Laina-Emitien vuokrien maksamisesta jokainen kyssiläinen vastaa itse. Nuorten RastiCupeissa ja viesteissä on seuran jäsenten mahdollista käyttää myös Kymin Suunnistajien omia Emit-kortteja, mistä tietotetaan aina erikseen.

Viestihalukkuuden ilmoittaminen

Irma palvelee seuraa myöskin erilaisten viestijoukkueitten kokoamisessa. Kukin seuralainen voi Irmassa ilmaista halukkuutensa lähteä johonkin viestiin ja nähdä myös, ketkä muut olisivat lähdössä samaan viestiin. Kokeilkaamme tätäkin mahdollisuutta. Palvelu auttaa varmasti joukkueitten muodostamisessa ja valitsemisessa. Lukekaa tarkemmat ohjeet toiminnon käytöstä SSL:n Irma-ohjeista.

;Jos Sinulla on jotain IRMAan liittyviä kysymyksiä tai ongelmia, ota yhteys seuramme IRMA-pääkäyttäjiin:

tiina.vepsalainen(at)portofloviisa.fi p. 044-531 0105

kaisasnell(at)gmail.com p. 040-8287 321

hannu.wahrn(at)kymp.net p. 044-223 3287

jyrki.metsola(at)cads.fi p. 0400-427 796

Periaatteet osanottomaksuista kaudelle 2016

20-sarjalaisille ja nuoremmille sekä pääsarjojen ykkösluokan suunnistajille

Seura maksaa osallistumismaksut Suomessa kansallisiin kilpailuihin, SM-kilpailuihin, aluemestaruuskilpailuihin, Nuorten RastiCupiin ja erilaisiin viesteihin. Lisäksi seuraa maksaa osallistumismaksun yhdelle rastiviikolle.

Pääsarjojen (H21, D21) ykkösluokan suunnistaja tarkoittaa suunnistajaa, jolla on ykkösluokka edellisen kauden suunnistuksista. Luokkarajat on kerrottu Suunnistusliiton sivuilla: http://www.suunnistusliitto.fi/kilpailu/ranki/luokkarajat/#Suunnistus_kaikki.

Aikuisille

Seura maksaa osallistumismaksut SM-kilpailuihin, erilaisiin viesteihin sekä viiteen (5) aluemestaruuskilpailuun/kansalliseen kilpailuun (voivat olla myös rastiviikon osakilpailuja).

 

Periaatteet matkakorvauksista

Seura maksaa 20-vuotiaille ja sitä nuoremmille matkakuluja SM-kilpailujen sekä muiden erikseen sovittavien kilpailujen osalta seuraavasti:

10 snt/kilometri/ensimmäinen suunnistava kyytiläinen + 5 snt/jokainen suunnistava lisämatkustaja.

Huom! Kilometrikorvausta maksettaessa edellytetään, että autot ovat täynnä kilpailijoita – mahdollisuuksien mukaan

Johtokunta

Posted in Seuratoiminta.