KyS 2020 -projekti

KyS 2020 -projekti

Kymin Suunnistajat aikuissuunnistuksen eliittiseuraksi

Nuoriso- ja kuntosuunnistuspuolella menestyksekkäästi toimiva kotkalainen suunnistuksen erikoisseura Kymin Suunnistajat panostaa jatkossa myös aikuisten pääsarjoihin. Tavoitteena on nostaa KyS eliittiseuraksi myös aikuissuunnistuksessa ja näin tarjota seuran menestyville ja tavoitteellisesti harjoitteleville nuorille polku huipulle myös pääsarjoihin siirtyessään. Käytännön työtä varten seurassa on käynnistetty tänä vuonna KyS 2020 –projekti.

Kaudella 2014 Kymin Suunnistajien monivuotinen laadukas ja määrätietoinen nuorisotyö kantoi hedelmää myös menestyksen osalta. Seuran nuoret voittivat yhteensä 8 henkilökohtaista SM-mitalia, joista kaksi oli Antti Pasin voittamaa SM-kultaa. Lisäksi seuran H16-pojat voittivat SM-hopeaa viestissä. Kauden lopuksi D20-sarjassa vielä tänä vuonna suunnistava Aino Väyrynen valittiin nuorten maajoukkue-, eli Trimtex-ryhmään.

– Lahjakkaat ja merkittäviä tavoitteita suunnistusurallaan omaavat nuoremme ovat se pohja, johon aikuisten pääsarjojen tuleva menestyksemme rakennetaan. Hyvällä tekemisellä ja onnistumisilla uskomme seuramme kiinnostavan tulevina vuosina myös muissa seuroissa nyt suunnistavia aikuissuunnistajia, toteaa seuran puheenjohtajana vuoden alusta aloittanut Jyrki Metsola.

Kaakon alueen johtavaksi seuraksi
Myös tavoitteita on asetettu. Tähtäin on vuodessa 2020, jolloin tavoitteena on mm. olla Jukolan Viestissä 50:n ja Venlojen Viestissä 25:n parhaan joukossa. Vuonna 2014 Kuopio-Jukolassa KyS:n ykkösjoukkueet olivat Jukolan Viestissä sijalla 197 ja Venloissa sijalla 201.
– Tavoitteena on myös olla Kaakon Suunnistuksen johtava suunnistusseura. Tähän meillä on jo nyt hyvät lähtökohdat, vuoden 2014 SM-pistetilastossa olimme kesäsuunnistuksessa nuorten- ja pääsarjojen osalta paras Kaakon seura ja Suomenkin mittakaavassa sijalla 10, toteaa Metsola.

Lisätietoja:

KyS 2020 -projektin vetäjä: Mikko Töyrylä, mikko.toyryla@vaasan.com, 040-5677386

Puheenjohtaja: Jyrki Metsola, jyrki.metsola@cads.fi, 0400-427796

 

Posted in Valmennus.