Antti Pasi SM-hopealle, Aino ja Roosa plaketeille

Raaseporissa suunnistetuissa pitkän matkan SM-kisoissa KyS:n Antti Pasi osoitti jälleen arvokisojen osaamistaan sijoittumalla H16-sarjassa hopealle. Näin Antti otti jo toisen hopean, voittajan ollessa kevään keskimatkan mukaisesti Valkeakosken Aaro Aho. Antti suunnisti kärjessä vielä kolmanneksi viimeisellä rastilla johtaen tuossa vaiheessa Aaroa 36 sekuntia. Loppumatkalla osat kuitenkin vaihtuivat, eroa poikien välille jäädessä vain 24 sekuntia.

KyS:n nuorten hyvää päivää täydensivät Roosa Metsola (D18) ja Aino Väyrynen (D20), jotka sijoittuivat omissa sarjoissaan kuudenneksi ja näin ollen siis plaketeille. Roosan kohdalla EMIT-tarkistuslappu nousi tässä kisassa arvoon arvaamattomaan, kun maalissa todettiin Roosan emitin lopettaneen toimintansa, mutta onneksi oikeat leimaukset märästä lapusta löytyivät! Muista KyS:n nuorista lähimmäksi plakettisijoja suunnistivat H15-sarjassa Väinö Kotro ja H16-sarjassa Daniel Koivisto, jotka kumpikin sijoittuivat sijalle 12. Väinön erotti plakettisijasta (10.) vain 14 sekuntia!

Päivän KyS-sankari Antti Pasi oheisessa, Mikko Töyrylän mainiossa GoPro-kuvassa rasticupin finaalissa.

SM-kisat jatkuvat kahden viikon kuluttua Tampereen seudulla sprintti- ja viestikilpailuilla.

Posted in Kilpailut.