Väinö Kotro aloittajana nuorten EM-viestihopeajoukkueessa

Nuorten hiihtosuunnistuksen EM-kilpailut päättyivät mukaviin tunnelmiin, kun 17-vuotiaitten poikien joukkue otti viestihopeaa lauantaina Itävallan Obertilliachissa. Väinö Kotro aloitti viestin ja tuli vaihtoon kolmantena, vain 8 sekuntia kärjestä. Voittajajoukkue Venäjä oli vielä tässä vaiheessa Suomen takana, aloittaja tuli vaihtoon neljäntenä reilut 50 sekuntia Väinöä perässä. Toisella osuudella Venäjän viestinviejä meni kärkeen tullen vaihtoon puoli minuuttia ennen toiseksi noussutta Suomen joukkuetta, jossa viestiä vei Niilo Ojanaho. Ankkuriosuudella Venäjän ankkuri, pitkän matkan EM-kolmonen, jätti Suomea hieman lisää, mutta Pyry Hyppölä ankkuroi Suomen hienosti toiseksi, reilun puolen minuutin erolla ennen kolmanneksi sijoittunutta Sveitsiä.

Hieno edustusviikko EM-kisojen ensikertalaisella Väinö Kotrolla, henkilökohtaiset sijoitukset 5./keskimatka, 10./pitkämatka ja 15./sprintti, ja viikon kruunasi viestihopea. Ensi vuonna nuorten alle 17-vuotiaiden EM-kisat ja nuorten alle 20-vuotiaiden MM-kisat käydään Imatralla. Sinne on lyhyt matka lähteä vaikka paikan päälle seuraamaan kisoja.

Posted in Yleiset.