Tuomas jatkoi varmoja suorituksia

Tuomas oli jälleen 12. sijallaan paras suomalainen Turkin EM-hiihtosuunnistuksen keskimatkalla. Tuomas jäi 2.26 kisan voittaneesta Erik Rostista. Kisatunnelmia Tuomas luonnehti: ”Keskimatka alkoi heti mukavalla 5 minuutin ylämäellä ensimmäiselle rastille. 2200 metrin korkeudessa mokoma nyppylä pistää keuhkoissa ilman kiertämään. Lihaksissa ei kuitenkaan kovin pahalta tuntunut, joten kovempaakin olisi näemmä saanut kiivetä. Tämän jälkeen alkoi keskimatkan toteutus teknisillä rastiväleillä, joissa myötämäkeen sai kulmia leikattua ja ratamestaria jallitettua. Välillä suunnistusrytmiä rikottiin parilla pidemmällä hiihtovälillä, jonka jälkeen alkoi lopun ratkaisuvälit ja viimeiset nousut. Rastille 17 asti maltoin suunnistaa kurinalaisesti, mutta viimeiselle reitinvalintavälille innostuin hetkeksi hyökkäämään liiaksi ja yksi risteys lipsahti pitkäksi, vieläpä ylämäkeen. Läheltä käyttää nyt onnistumiset, huolellisuutta, huolellisuutta.”

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina pitkän matkan kilpailulla.

Posted in Yleinen.