Historiallinen pääsarjan mitali Kyssille

Lemin päätöspäivänä viesteissä koettiin historiallisia ja riemullisia hetkiä. Kymin Suunnistajat olivat saaneet pitkästä aikaa iskukykyisen joukkueen H21-sarjaan. Väinöllä oli kunnia avata viesti ja hän suoriutui osuudestaan hienosti tullen vaihtoon viidentenä vajaat neljä minuuttia kärjen perässä. Toisella osuudella Aapolla oli hurja lyönti päällä ja hän nosti Kyssin punaiset kärkeen. Kakkosena vaani Rastivarsat vain 13 sekunnin päässä. Ja niin kuin niin useasti viestin ratkaisu jäi ankkureiden tehtäväksi. Ankkuriosuudella nähtiin kunnollinen titaanien taisto, kun Rastivarsojen Sergei Gorlanov lähti raivoisasti ajamaan Tuomas Kotroa takaa. Tällä kertaa Tuomaksella ei kulku riittänyt aivan Gorlanovin vauhtiin ja hän joutui taipumaan Turkin EM-kilpailuissa loistavasti menestyneelle venäläiselle. Kyssille siis historiallinen pääsarjan hopea.

Suunnistus on suurien tunteiden laji, niin tälläkin kertaa. Yksi kilpailuiden suurimmista yllätyksistä koettiin H20 sarjassa, kun vastikään neljätoista vuotta täyttänyt Onni Vepsäläinen joutui varamiehenä varmasti suunnistusuransa tiukimpaan tilanteeseen. Akseli avasi viesti hienosti ja tuli vajaan neljän minuutin keulassa vaihtoon Tuomas Outinen teki varmaa ja laadukasta työtä ja vaihtoi niin ikään kärjessä. Ero toisena tulleeseen Kouvolaan oli jo venähtänyt yli viiteen minuuttiin. Sitten oli ensikertalaisen Onnin vuoro. Varmasti siinä on nuorella miehellä puntti tutissut, mutta mitä vielä. Onni ei muista tai muiden paineista välittänyt, vaan teki omaa varmaa suunnistusta ja toi Kyssin kulta-joukkueena maaliin 3.45 erolla Helsingin suunnistajiin. Osuusaikoja vertailtaessa ei Onni jäänyt kuin hivenen muihin paljon vanhempiin suunnistajiin. Näistä nuorista kuullaan vielä.

 

Posted in Yleinen.