Kotimainen hisu-kausi päättyi Pellossa

Viikonloppuna Pellossa kisattiin Lapin lumirastien yhteydessä kotimaisen hiihtosuunnistuskauden päätöskilpailut. Kyssin osalta kisat sujuivat hienosti. Tuomas K nappasi lauantain SM-pitkältämatkalta hopeaa ja Aapo H20 sarjan kultaa. Tämä oli Aapolle kolmas henkilökohtainen SM-kulta tältä kaudelta. Onnittelut Aapolle täydestä potista. Väinö oli SM-startin 4. ja Tuomas O 6. Akseli oli H17 sarjan 5.

Viikon päästä kilpaillaan vielä MM- ja EM-kilpailut Piteåssa. Sinne Kyssiltä lähtee ennätykselliset neljä urheilijaa. Tuomas K. H21, Aapo ja Väinö H20 ja Akseli H17. Kyssin toimitus seuraa tiivisti kisoja.

Tässä vielä Akselin ja Tuomas Outisen Pellon kisakuulumiset:

Viikonloppu aloitettiin sprintillä. Sää oli koko viikonlopun suorastaan karmea. Kovaa lumisadetta joka päivä, eli urat meni ihan umpeen.

Akseli: Sprintissä ei hyvää suoritusta, sillä emit-ongelmat ja heikko vire ratkaisi kisan. Sijoitus 3. Pitkänmatkan kisasta oli luvassa erittäin raaka. Alku lähti hyvin käyntiin, mutta kiertovalinnat eivät kannattaneet, sillä kaikki urat olivat aivan yhtä huonossa kunnossa. Paras valinta oli aina mennä niin suoraan kuin mahdollista. Edeltävänä päivänä heikolta tuntunut kunto eskaloitui pahasti ja tapahtui luonnoton katkeaminen. Tuntui aivan sairaudelta tai ylirasitustilalta, joten sunnuntain keskimatkalle ei ollut mitään asiaa tämän jälkeen. Parempi huilata kunnolla, kuin jättää Piteå väliin kansallisen kisan kustannuksella.

Tuomas: Sprintti oli olosuhteisiin nähden melko hyvä kisa, sillä jaloissa oli paljon jumia ja olin sarjamme ensimmäinen lähtijä, niin paikoittain sain hiihtää ihan uudella ladulla, jossa oli sankan lumisateen takia noin 5-10 sentin lumikerros. Myös oiot sain hoitaa muille alkumatkasta. Pitkälle matkalle lähdettäessä tiesin, että takaa otetaan luultavasti kiinni ja lähdin sen takia aiempaa rennommin. Muutamien välien jälkeen sainkin edellä lähtevän Maijalan kiinni ja takaa tuleva Ahokin alkoi saavuttaa selkää. Etenimme kolmen porukassa lähes koko matkan, mutta 15 kilometrin jälkeen Aho katosi ja oma vauhti hidastui samalla, myös Maijalan kanssa tiet erkanivat ja kädet tuntuivat erittäin painavilta. Viimeiset viisi kilometriä jäin kärjelle noin minuutin per kilometri, mahdollisesti torstain heikon tankkauksenkin takia. Keskimatkan kisaan lähdin vielä koko latauksella, mutta eilinen painoi selvästi ja eksyinkin ajatuksen herpaannuttua, ja tein noin seitsemän minuutin virheen. Loppu menikin nautiskellessa kauden viimeisestä kisasta.

Posted in Yleinen.