Kolme Kyssiläistä HiSu maajoukkueen kisakoneistoon Ruotsin Uumajaan 22.-26.2.

Aapo Viippola ja Tuomas Kotro @YleAreena

Viimeinen näyttökilpailu kansainvälisiin kilpailuihin käytiin menneenä lauantaina SM-viikon yhteydessä Kontiolahdella. Lauantain kilpailu oli ensimmäinen laatuaan takaa-ajona käyty SM-kilpailu. Samalla Kontiolahdella tehtiin ensimmäinen suora TV-lähetys SM-hiihtosuunnistuksesta. Aamulla karsinnassa kilpailtiin hyvistä lähtöpaikoista ja iltapäivän takaa-ajossa ratkottiin talven ensimmäiset SM-mitalit.

Vaikka Kyssin urheilijat eivät lauantain takaa-ajossa juhlineetkaan mitaleista, valittiin kovien alkukauden näyttöjen perusteella aikuisten maailmancupiin Uumajaan Tuomas Kotro sekä ensimmäistä kautta pääsarjassa kilpaileva Aapo Viippola. Lisäksi Väinö Kotro valittiin alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin, jotka niin ikään käydään Uumajassa.

Kontiolahden lauantaisesta kisasta jäi selvästi pojilla hampaankoloon, joten ainakin nälkäisinä lähdetään kohti Uumajaa. Myös Kyssiläisten keskinäistä välienselvittelyä nähtiin, kun Aapo ja Tuomas lähtivät takaa-ajoon samalla sekunnilla. Kisa keräsi hienosti myös junioreita kokeilemaan vauhtia aikuisten sarjassa. Kyssin junioreista mukana oli Onni Vepsäläinen H15-sarjasta.