Neljä mitalia SM-keskimatkalta!

Kuva: Mikko Kiiski

Kyssin nuoret näyttivät laajalla rintamalla osaamistaan SM-keskimatkalla Haapavedellä. Sujuvuutta ja hiihtovoimaa vaatineet radat eivät horjuttaneet Kyssin hiihtosuunnistajia, vaan mitaleita otettiin peräti neljästä eri sarjasta!

Aapo Viippola jatkoi talven miehekkäitä otteitaan nappaamalla nyt ensimmäisen henkilökohtaisen SM-mitalinsa aikuisissa ja heti ensimmäisenä talvena. Aapon kommentit kisasta pronssimitali kaulassa:
”Rata oli melko helppo ja suksella tuli eroja. Alussa tuli hätiköityjä valintoja ja tökkivää suunnistusta. Radan keskiosissa oli enemmän suoran reitin toteutusta ja pieniä virheitä tuli edelleen. Lopussa suunnistus alkoi kulkemaan mutta vauhti alkoi jo hiipua. Kokonaisuutena hyvä veto kummiskin ja ensimmäinen aikuisten henkilökohtaseen mitaliin voi olla tyytyväinen.”

Väinö Kotro jätti taakseen H20-sarjassa koko porukan ja mm. edellisviikon nuorten maailmanmestarinkin. Suomen mestaruus H20-sarjassa oli Väinölle ensimmäinen. Väinön kommentit:
”Kisa meni iha ok. Tuli muutamia pysähyksiä ja risteysvirheitä. Alkumatkasta tuli myös vähän turhaan hoppuiltua. Hyvällä hiihtopäivällä sai korvattua virheisiin menneen ajan. Parannettavaa jäi, mutta onneksi riitti voittoon.”

Onni Vepsäläinen jatkoi siitä mihin viime talvena H15-sarjassa jäi. Mitalit taskuun varmalla tekemisellä. Onnin kommentit:
”Hiihto sujui hyvin, suunnistuksessa pientä epävarmuutta. Kaksi pientä virhettä (urissasekoilua). Urilla joutu hidastelemaan jotta sai pidettyä suunnistuksen edellä. Olen tyytyväinen omaan suoritukseen.”

D15-sarjassa Katariina Outinen nousi ensimmäistä kertaa SM-mitalille taitavalla suorituksella ja sujuvalla vedolla. Katariinan kommentit:
”Kisa meni hyvin. Katsoin tarkasti seuraavat risteykset ja pysyin kartalla. Meneminen oli sujuvaa, kun muisti katsoa ennen ohituksiakin, että mihin pitää seuraavaksi kääntyä ja mihin pitää rastilta kääntää. En myöskään antanut muiden häiritä metsässä omaa tekemistä.”

SM-ikäluokkien ulkopuolella myös Ilona Kiiski osoitti D11-sarjassa 3. sijallaan, että täältä tullaan SM-mitalit.

Huomenna kisat jatkuvat Haapavedellä SM-viestillä. Miten käy Kyssin kovan kolmikon miehissä, kun myös Tuomas saapuu viestin vaihtopuomille?

Täältä kisasivuille: https://www.smhisu2020.net/

Posted in Yleinen.