SM-viestistä kultaa!

Kuva: Juha Vepsäläinen

Kyssin miehet ottivat vakuuttavan voiton sunnuntaina SM-viestissä Haapavedellä. Samalla joukkue teki seurahistoriaa ensimmäisellä yleisen sarjan Suomen mestaruudella hiihtosuunnistuksessa.

Taktiikkana viestiin oli antaa häiriötekijöiden, eli muiden tehdä häiriöitään ja itse olla valmiina tekemään sujuvan hyökkäävää suunnistusta rastiväli kerrallaan. 

Väinön kommentit aloituksesta:
”Kisa lähti rennon letkeästi käyntiin. Letkassa painettiin menemään. Toiselle rastille tuli pieni virhe, kun luin väärästä kohtaa karttaa. Sain kuitenkin jo seuraavalle rastille otettua kiinni letkan. Aloitusosuus mentiin kokonaisuudessaan läpi aika lailla letkassa. Lopun vauhdikkaalla hiihtopätkällä saatiin pieniä eroja, mutta hyvin kakkosena vaihtoon eroa kärkeen 12 sekuntia. Aika tyytyväinen olen osuuteeni.”

Aapon kommentit 2. osuudelta:
”Lähin tekemään omaa suoritusta ja 1. rastin jälkeen sain jo mennä aika rauhassa. Pääsin ilman isoja virheitä, vaikka eilinen keskimatka vähän tuntikin kintereissä.”
Aapo kärjessä vaihtoon ja eroa takaatuleviin joukkueisiin huimat 5 minuuttia!

Tuomas ankkuriosuudesta:
”Pojat hoitivat 2 ekaa osuutta niin komeasti, että ankkurille ei tällä kertaa jätetty enää ratkaistavaa. Sai käydä nauttimassa hienosta radasta hienolla hetkellä. On hienoa toteuttaa tavoite viestin Suomenmestaruudesta lapsuuden kasvattiseurassa. Reilu 10 vuotta sitten aloitin hiihtosuunnistamaan ja silloin ei paljoa kavereita ympärillä ollut. Nyt meillä on kasassa Suomen paras viestijoukkue pääsarjassa ja lupaavat juniorit oppimassa perässä!”

H17-sarjan viestissä kilpailun ulkopuolella sekajoukkueella kisannut Kyssin joukkue Onni Vepsäläinen, Katariina Outinen sekä Aliisa Kiiski noudattivat myös vahvasti päivän taktiikkaa. Joukkue kellotti nimittäin kisan kolmanneksi nopeimman yhteisajan!

Posted in Yleinen.