Kaakon Rastittomat Aittakorvessa 21.4. – 3.5.

Kaakon Rastittomat UsynligO-suunnistukset jatkuvat Aittakorven ja Karhuvuoren maastoissa. Ratamestarina on toiminut Timo Väyrynen ja ratoja onkin tällä kertaa tarjolla täysi valikoima!

Ratoja löytyy kolmea eri vaikeustasoa seuraavasti:
Vaikea pitkä 8,0 km, 16 rastia
Vaikea lyhyt 4,3 km, 9 rastia
Kunto pitkä 5,5 km, 12 rastia
Kunto lyhyt 3,5 km, 7 rastia
Helppo pitkä 4,7 km, 11 rastia
Helppo lyhyt 2,0 km, 6 rastia

Helpot radat tukeutuvat polkuihin ja sopivat hyvin aloittelijoillekin. Kuntoratoja voisi kuvata helpotetuiksi versioiksi vaikeista radoista ja niillä tarjotaan etenemisen tueksi enemmän polkuja ja muita tukevia maastokohteita. Vaikeille radoille on pyritty saamaan myös haastavampia rastivälejä ja reitinalintavälejä, joilla voi mitata hyvin omaa keväistä suunnistustaitoa. Vaativa pitkä haastaa suunnistajaa myös fyysisesti, koska radalla käydään Rajavuoren lisäksi Korvenkalliolla ja Aatamilla sekä sieltä takaisin Karhuvuoren pururadan maastoihin. Helppo lyhyt -radan rasteilla rastiliput, muilla radoilla punaiset nauhat.

Radat on laadittu Aittakorven kartalle, jonka paikkatarkaksi saattaminen ja siten GPS-suunnistukseen soveltuvaksi muokkaaminen tuotti hieman päänvaivaa. Koejuoksussa sain leimat kaikilta rasteilta, joten suhteellisen hyvin näyttää tuo onnistuneen. Vain kartan lounaisosa on hieman venynyt ja siellä pitkän radan 8 ja 9 rastilla jouduin hieman leimaa odottelemaan. Kartan kasvillisuuskuvaus on paikoin hieman vanhentunut, mutta kivet ja käyrät ym. ovat edelleen paikoillaan, suunnistus onnistuu siis mainiosti. Joitakin uusia hakkuita on karttaan päivitetty, mutta esim. karttaa halkovan sähkölinjan leventäminen on karttaan päivittämättä. Kivistä mainittakoon sen verran, että kartoittaja on tässä maastossa niiden runsauden takia joutunut vetämään niiden kuvauksessa varsin tiukkaa linjaa, vain ”täysikasvuiset” ovat kartalle mahtuneet.

Pisimmällä radalla on pellon ylitys, käyttäkää pellon ylittävää polkua. Kannustan kiiruhtamaan sinne ennen toukotöiden alkamista ja muutenkin Aittakorpi lienee nyt parhaimmillaan, ennen lehtien ilmaantumista puihin ja aluskasvillisuuden kasvuun ryöpsähtämistä.

Lähtö ja maali sijaitsevat Karhuvuoren kuntoradalla, auto lienee kätevin jättää Ututien parkkipaikalle. Kartan voit ladata UsynligO -sovelluksesta tai sovelluksen nettisivuilta. Ohjeita ja lisätietoja ”rastittomista” löytyy edelleen tämän sivuston Kaakon Rastittomat -välilehdeltä

Koejuoksija, Mika Kilpinen & Ratamestari, Timo Väyrynen

Posted in Kaakon rastittomat.