Miksi suunnistus olisi lapsellenne hauska ja kehittävä harrastus?

Maailma on täynnä eri lajeja, joita lapsesi voi harrastaa. Ja hyvä niin. Onkin tärkeää, että lapsi harrastaa monipuolisesti.

Mutta miksi nimenomaan suunnistus olisi lapsellenne erinomainen harrastus, hauska ja kehittävä?

Suunnistus kehittää monipuolisesti lasta

Suunnistus kehittää lasta niin fyysisesti kuin myös henkisesti.

Keskittymiskyky kehittyy, rohkeus itsenäiseen työskentelyyn kasvaa ja laji kehittää myös ongelmanratkaisutaitoja. Nämä kaikki ovat tärkeitä taitoja myös koulussa ja myöhemmin opiskelu- ja työelämässä.

Fyysisesti suunnistus on monipuolinen laji. Se kehittää niin kestävyyskuntoa kuin myös koordinaatiota. Näin se on erinomainen laji lapselle ja nuorelle myös toiseksi lajiksi.

Ollaan luonnossa ja kunnioitetaan sitä

Suunnistuksen urheilukenttä on suomalainen metsä. Näin se lajina kehittää lapsen luontosuhdetta ja arvostusta sitä kohtaan. Ja suunnistuksessa lapsi pääsee tutustumaan eri paikkoihin, eli urheilukenttämme vaihtuu aina!

Yksilö-ja joukkuelaji, optimaalisesti yhdessä

Suunnistusta voi harrastaa yksin tai yhdessä. Tai sekä että.

Suunnistuksessa kukin voi mennä metsässä omaan tahtiin ja omassa rauhassa.

Suunnistus on myös mitä parhain joukkuelaji. Yksi lajin hienouksista ovatkin erilaiset viestit, kuten esimerkiksi Nuorten Jukola. Ja yhteiset leirit, kuten valtakunnallinen Leimaus-leiri ovat hienoja vuosittaisia yhteisöllisiä tapahtumia!

Edullinen harrastus

Suunnistus on varsin edullinen laji harrastaa. Lapsille niin jäsen- kuin suunnistuskoulumaksut ovat lajien edullisimmista päästä. Laji ei myöskään vaadi kalliita varusteita. Aluksi riittää sopivat ulkoiluvaatteet ja metsässä liikkumiseen sopivat jalkineet.

Suunnistus on perhekeskeinen laji

Suunnistus on harvinainen laji myös siinä mielessä, että sitä voivat harrastaa kaikki, iästä ja taidoista riippumatta. Perhekeskeisyys onkin lajin yksi hienous. Rannikkorastit-kuntosuunnistukset ja eri puolilla Suomea vuosittain järjestettävät Rastiviikot ovat esimerkkejä suunnistustapahtumista, johon koko perhe voi osallistua.

Kukin voi harrastaa omalla tasollaan

Suunnistus lajina tarjoaa mahdollisuuden harrastaa sitä omalla tasollaan. Se voi olla lapsen yksi harrastus muiden mukana tai siinä voi tähdätä tavoitteellisesti, vaikkapa maailman huipulle.

Suunnistus on laji, josta ei tiputeta ketään pois!

Matalan kynnyksen kilpailemista

Kynnys osallistua kilpailemiseen on suunnistuksessa matala. Lapsille järjestetään omia kilpailuja, joissa 10-vuotiailla ja sitä nuoremmilla on siimariradat, joissa kulku metsässä tapahtuu turvallisesti siimaria pitkin. Aivan pienet lapset voivat osallistua isän, äidin tai vaikkapa isovanhemmman kanssa saattajasarjoihin.

Ja lopuksi, suunnistus on tärkeä kansalaistaito!

Tarkemmat tiedot Hippo-suunnistuskoulusta löydät täältä.