Näin ilmoittaudut kilpailuihin ja näin seuraa maksaa jäsentensä osallistumista kilpailuihin

Suunnistuskilpailuihin ilmoittaudut Suomen Suunnistusliiton IRMA-järjestelmässä. Suunnistusliiton Internet-sivuilta löydät tarkemmat ohjeet IRMA-järjestelmän käytöstä. Ohjeisiin pääset tästä.

Tässä keskeisiä asioita IRMA:n käyttöön liittyen:

  • Jokaisen kilpailevan suunnistajan on kirjauduttava henkilökohtaisesti IRMA-tietojärjestelmään. Tämä koskee myös lapsia ja nuoria! Hoida oma kirjautumisesi tai rekisteröitymisesi kuntoon hyvissä ajoin ennen kilpailukauden alkua!
  •  Huom! Älä rekisteröi itseäsi uutena käyttäjänä, jos sinulla on jo lisenssinumero. Se voi hyvin olla olemassa, vaikka olisit maksanut lisenssin viimeksi 20 vuotta sitten! Voit tarkistaa lisenssinumerosi IRMA:n kirjautumiskohdassa painamalla ”Tarkista lisenssinumero”.
  • Kirjautumiseen tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan.
  • Käyttäjätunnus  on oma lisenssinumerosi (toimii siis, vaikka maksua ei olisi maksettu). Salasana  on henkilötunnuksesi loppuosa tai toissijaisesti syntymäaikasi (ppkkvv). Kirjaudu sisään ”Suunnistajana”.
  • Uudet käyttäjät, joilla ei ole aiempaa lisenssinumeroa, kirjautuvat rekisteröitymällä, jolloin he saavat itselleen lisenssinumeron.
  • Kun kirjaudut ensimmäisen kerran IRMAAN, käy heti tarkastamassa, että ”Omat tietosi” ovat oikein (mm. Emit-korttisi numero).
  • Kilpailuihin voi ilmoittautua vasta, kun lisenssi on maksettu. Järjestelmä ei siis hyväksy ilmoittautumista muuten. Tämä ei luonnollisestikaan koske ns. lisenssittömiä kilpailuja tai sarjoja (esim. AM- kisat, jotkut lasten kilpailut, kuntosuunnistussarjat kisoissa, Jukola jne.)

Kukin suunnistaja ilmoittautuu itse kilpailuihin (mm. kansalliset, AM-kilpailut, SM-kilpailut, rastiviikot) IRMAssa. Erilaisten viestien ilmoittautumiset hoidetaan seuran puolesta ja ohjeistetaan erikseen myöhemmin. Kun kunkin kilpailun ilmoittautumisporras päättyy, seuramme IRMA-vastaava Tiina Vepsäläinen (tai hänen tuuraajansa) maksaa seuran osanottomaksukertymän kilpailun järjestäjän tilille. Kauden päätyttyä seura laskuttaa kilpailijoilta ne osanottomaksut, jotka eivät kuulu tässä lehdessä julkaistujen periaatteiden mukaisesti seuran maksettaviksi.

Jos haluat jostain syystä maksaa ilmoittautumismaksusi itse, se on mahdollista. Huomaa tuolloin maksusta sinulle aiheutuvat kustannukset, etenkin luottokortilla maksaminen on kallista. Itse maksaessasi jätä ruksaamatta kohta: seura maksaa.

Jos sinulla on oma Emit-kortti, tarkista, että sen numero on IRMA-tiedoissasi, jotta korttisi numero menee automaattisesti ilmoittautumisesi mukana kilpailun järjestäjälle. Jos sinulla ei ole omaa Emit-korttia, kilpailun järjestäjä varaa sinulle laina-Emitin, jonka saat haltuusi kilpailupaikalla, kunhan ensin maksat kortin vuokran. Laina-Emitien vuokrien maksamisesta jokainen kyssiläinen vastaa itse. Nuorten RastiCupeissa ja viesteissä on seuran jäsenten mahdollista käyttää myös Kymin Suunnistajien omia Emit-kortteja, mistä tietotetaan aina erikseen.

Viestihalukkuuden ilmoittaminen

Irma palvelee seuraa myöskin erilaisten viestijoukkueitten kokoamisessa. Kukin seuralainen voi Irmassa ilmaista halukkuutensa lähteä johonkin viestiin ja nähdä myös, ketkä muut olisivat lähdössä samaan viestiin. Kokeilkaamme tätäkin mahdollisuutta. Palvelu auttaa varmasti joukkueitten muodostamisessa ja valitsemisessa. Lukekaa tarkemmat ohjeet toiminnon käytöstä SSL:n Irma-ohjeista.

;Jos Sinulla on jotain IRMAan liittyviä kysymyksiä tai ongelmia, ota yhteys seuramme IRMA-pääkäyttäjiin:

tiina.vepsalainen(at)portofloviisa.fi p. 044-531 0105

kaisasnell(at)gmail.com p. 040-8287 321

hannu.wahrn(at)kymp.net p. 044-223 3287

Periaatteet osanottomaksuista

Kilpailujen korvaaminen valmennusryhmäläisille sekä nuorten sarjalaisille (H/D20 ja nuoremmat)

Seura korvaa valmennusryhmäläisten ja nuorten sarjalaisten osallistumismaksut Suomen Suunnistusliiton (SSL) alaisiin SM-kilpailuihin, AM-kilpailuihin, kansallisten kilpailuiden kilpasarjoihin, rastiviikkojen kilpasarjoihin, Nuorten rasticupin osakilpailuihin sekä viestikilpailuihin Kymin Suunnistajien joukkueessa. Viestikilpailuiden osalta poikkeuksena Jukolan ja Venlojen viesti, jossa seura korvaa lähtökohtaisesti osallistumismaksun vain yhteen viestiin (Jukolan viesti tai Venlojen viesti). Mikäli suunnistaja kuitenkin täydentää muuten vajaaksi jäävää joukkuetta, maksaa seura osallistumismaksun myös tähän viestiin. 

Mikäli suunnistaja ilmoittautuu kilpailuun varsinaisen ilmoittautumisajan sulkeuduttua, ei seura korvaa jälki-ilmoittautumisesta koituvia lisäkuluja, vaan lisäkulut tulevat suunnistajan itse maksettavaksi. Rastiviikot korvataan 2. ilmoittautumisportaan mukaisesti. Mikäli suunnistaja ilmoittautuu rastiviikolle 2. ilmoittautumisportaan sulkeuduttua, maksaa hän itse ylimenevän osuuden. 

Mikäli suunnistaja ei osallistu kilpailuun muun syyn kuin loukkaantumisen tai sairastumisen vuoksi, on hän velvollinen ilmoittamaan asiasta sekä maksamaan seuralle takaisin kyseisen kilpailun osanottomaksun. 

Seura velvoittaa suunnistajia edustamaan seuraa SM-kilpailuissa parhaansa mukaan. Mikäli suunnistaja osallistuu SM-kilpailussa vain karsintaan, mutta ei A- tai B-finaaliin muun syyn kuin sairastumisen tai loukkaantumisen vuoksi, tulee hänen korvattavakseen 50 % kilpailun osallistumismaksusta. 

Seura ei korvaa osallistumismaksuja kansallisten kilpailuiden kuntosarjoihin eikä ns. “höntsäkisoihin” eli kilpailuihin, joista ei saa rankipisteitä. Poikkeuksena Nuorten Rasti Cup, jonka osallistumismaksun seura maksaa. 

 

Aikuisille (H/D21 ja vanhemmat) 

Seura korvaa kilpailujen osanottomaksuja täysi-ikäisille suunnistajille (H/D21->) seuraavasti, kun edustaa Kymin Suunnistajia seuraavissa kilpailuissa: 

– SSL alaisissa kilpailujen kilpasarjoissa 65 euroon saakka (IRMA-maksukatto)

– Viestikilpailujen osanottomaksut Kymin Suunnistajien joukkueessa. Viestikilpailuiden osalta poikkeuksena Jukolan ja Venlojen viesti, jossa seura korvaa lähtökohtaisesti osallistumismaksun vain yhteen viestiin (Jukolan viesti tai Venlojen viesti). Mikäli suunnistaja kuitenkin täydentää muuten vajaaksi jäävää joukkuetta, maksaa seura osallistumismaksun myös tähän viestiin.

Korvauksia vastaan seuran jäseniä toivotaan osallistumaan seuratyöhön. Esimerkiksi seuran vastuutehtävät, Rannikkorastien järjestäminen, kilpailujen ja tapahtumien järjestäminen, talkoot ym. seuratyö. 

Periaatteet matkakorvauksista 

Seura maksaa kilometrikorvauksen valmennusryhmäläisille ja nuorten sarjalaisille 0,05 EUR/km/autokunta SM-kilpailuihin. Suunnistavista lisämatkustajista ei makseta lisäkorvausta. Autokunnat sopivat tarvittaessa keskenään kulujen jakamisesta. Kilometrikorvauksia maksettaessa lähtökohtana on, että autot ovat mahdollisimman täynnä kilpailijoita. 

 

Johtokunta 19.2.2020