Kotka Afterdark Experience

Kotka Afterdark Experience on uusi yösprinttisuunnistuksen tapahtumasarja. Vastaavaa tapahtumasarjaa ei tiedettävästi ole aikaisemmin järjestetty Etelä-Kymenlaaksossa. Tapahtumasarja koostuu seitsemästä sprinttisuunnistustapahtumasta, jotka järjestetään urbaanissa ympäristössä auringon laskettua. Tapahtumat soveltuvat niin lapsiperheiden ensimmäiseksi yösuunnistuskokemukseksi kuin ihan huippujenkin harjoitukseksi.

TAPAHTUMAT

Lisätään tähän vuoden 2022 osalta myöhemmin.

RADAT
Jokaisessa tapahtumassa on tarjolla pääsääntöisesti kaksi rataa, pidempi ja haastavampi sekä lyhyempi ja helpompi.

KARTTAMAKSU
Yksittäisen tapahtuman hinta 7e. Kausikortti kaikkiin 7 tapahtumaan yhteensä 35e. Alle 18 vuotiaille ja lasten saattajille ei karttamaksua. Maksuvälineenä voit käyttää myös Liikunta-, Kulttuuri-, Virike- tai Tyky-seteliä (Smartum, ePassi, Tyky, Edenred/Virike ja Eazybreak-palvelut). Sähköisillä liikuntaeduilla maksaessasi valitse vastaanottajaksi Kymin Suunnistajat.

OPASTUS
Tapahtumiin ei ole erillistä opastusta. Tapahtumakeskusten osoitteet löytyvät yltä.

KÄYTÄNNÖN VINKKEJÄ JA YLEISIÄ HUOMIOITA
– Tapahtumassa on suositeltavaa käyttää otsalamppua tai muuta valonlähdettä, vaikka kaupunkiympäristössä ei täysin piemeää auringon laskun jälkeenkään ole.
– Heijastinliivin/valjaiden käyttö on suositeltavaa.
– Tapahtuma järjestetään kaupunkiympäristössä, joten muu liikenne tulee huomioida suorituksen aikana. Tien ylityksissä tulee noudattaa varovaisuutta sekä yleisiä liikennesääntöjä.

SPRINTIN KIELLETYT KOHTEET

Tapahtumissa on ehdottomasti noudatettava sprinttisuunnistuksen kiellettyjä kohteita. Kaikki kielletyt kohteet löydät alta, mutta tässä lyhyt kertaus tapahtumasarjan kannalta oleellisimmista kielletyistä kohteista:

– Oliivin vihreällä merkatuille piha-alueille ei saa mennä

– Mustalla paksulla viivalla merkattuja muureja ja ”kahdella väkäsellä” merkattuja aitoja (kts. alla) ei saa ylittää

– Kirkkaanvihreällä tai oliivin vihreällä karttaan merkittyjä istutuksia ja pensaita tulee väistää. Karttaan merkatun istutuksen/pensaan läpi ei saa kulkea, vaikka maastossa pensaan tilalla olisi vain tyhjä kukkapenkki

– Kartalla saattaa olla joitakin violetilla merkattuja kiellettyjä alueita. Myöskin näille alueille meneminen on kielletty.

Tarkistathan ja kertaat sprinttisuunnistuksen kielletyt kohteet ennen tapahtumaa, mikäli ne ovat päässeet unohtumaan.