Kymin Suunnistajat

Jäsenistönsä tarpeita palveleva virkeä ja iloinen suunnistusseura!

Kymin Suunnistajat on etelä-kymenlaaksolainen suunnistuksen erikoisseura, pääosin Kotka-Pyhtää -alueella asuvia suunnistuksen ystäviä. Olemme määrätietoisesti toimintaansa kehittävä seura, jonka toiminnan kulmakiviä ovat laadukas ja tuloksekas nuorisotoiminta, alueen johtava kuntosuunnistustoiminta (Rannikkorastit), iloinen seuratoiminta sekä määrätietoinen panostus hiihtosuunnistukseen.

Olemme perinteisesti olleet vahva kasvattajaseura. Nuorisotoimintamme perustana on laadukas suunnistuskoulu- ja valmennustoiminta. Suunnistuskoulussa opetellaan suunnistuksen alkeet ja liikutaan metsässä ohjaajien opastuksella. Valmennuspuolella tuemme tavoitteellisesti harjoittelevia nuoria suunnistajiamme ”suunnistajan polulla”, tarjoten niin valmennusta kuin monipuolista harjoitustoimintaa.

Seuramme kehittämä Rannikkorastit on alueemme johtava kuntosuunnistustuote, joka tarjoaa suunnistuksesta ja oman kunnon kehittämisestä kiinnostuneille ihmisille laadukkaat ja harrastajaystävälliset tapahtumat läpi kesän, aina huhtikuusta loppusyksyyn asti.

Koska seuramme tavoitteena on olla jäsenistönsä tarpeita palveleva virkeä ja iloinen suunnistusseura, järjestämme myös kaikenlaista muuta suunnistukseen ja liikuntaan liittyvää yhteistä toimintaa keskenämme, esim. yhteisiä matkoja suunnistuskilpailuihin ja -viesteihin sekä rastiviikoile, kuutamohiihtoja, vaellusretkiä jne. Helpottaaksemme uusien harrastajien mukaantuloa suunnistuksen pariin järjestämme vuosittain aikuisten suunnistuskoulun.

Voidaksemme harrastaa lajiamme tuotamme jatkuvasti uusia suunnistuskarttoja ja uudistamme entisiä. Suunnistuskarttoja meillä on sekä Kotkan että Pyhtään alueelta.

Suunnistus on hieno laji, joka sopii kaikenikäisille. Suunnistus antaa harrastajalleen fyysisen kunnon lisäksi mystistä rastien löytämisen iloa sekä luonnossa liikkumisen ja yhdessä tekemisen nautintoa.
Toivotamme Sinut tervetulleeksi kyssiläisten mukavaan ja rentoon porukkaan!

Pauli Kainiemi
Puheenjohtaja
Kymin Suunnistajat ry