Aikuisten suunnistuskoulu

Kaipaatko uutta puhtia arkeen tai uuden harrastuksen? Onko luonto ja liikkuminen lähellä sydäntäsi? Suunnistus on erinomainen luontoliikuntalaji, joka sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille.

Tule mukaan yksin tai yhdessä ystäväsi kanssa huhtikuun 15.pvä alkavaan Kymin Suunnistajien Aikuisten suunnistuskouluun, jossa tutustutaan suunnistuksen perustaitoihin. Kurssilla opit liikkumaan luonnossa turvallisesti kartan ja kompassin avulla.

Kenelle suunnistus sopii?

Suunnistus sopii kaikille, kuntoon, tasoon tai ikään katsomatta. Suunnistuksessa yhdistyvät liikunnan ilo, luonnossa liikkuminen sekä ongelmanratkaisutehtävät. Suunnistus kehittää sekä fyysistä kuntoa että keskitttymis- ja pulmien ratkaisukykyä. Monia kiehtoo juuri lajin monipuolisuus ja sen tuomat hyödyt.

Suunnistus mielletään kestävyyslajina, mutta maaston monimuotoisuus kehittää myös lihasvoimaa, ketteryyttä sekä tasapainoa.

Suunnistuskouluun osallistuminen ei vaadi aikaisempaa suunnistuskokemusta. Tarvitset vain luonnossa liikkumiseen soveltuvat jalkineet ja reipasta mieltä.

Mitä Aikuisten suunnistuskoulu sisältää?

Aikuisten suunnistuskoulu koostuu sekä teoriaosuudesta, mikä toteutetaan verkkoluentona, että viidestä ohjatusta käytännön harjoituksesta maastossa Kotkan kauniissa ympäristössä.

Kymin Suunnistajien kokeneiden ohjaajien johdolla opit lukemaan karttaa, havainnoimaan ympäristöä, tekemään optimaalisia reitinvalintoja sekä kompassin käyttöä.

Käytännön harjoitukset toteutetaan Rannikkorastien yhteydessä.

Suunnistuskoulun jälkeen sinulla on valmius jatkaa lajin harjoittelua omatoimisesti Rannikkorasteilla tai seuran jäsenenä esimerkiksi kohti Jukolan Viestiä.

Kymin Suunnistajat -keitä me olemme

Kymin Suunnistajat on etelä-kymenlaaksolainen, pääosin Kotka-Pyhtää -alueella asuvien suunnistuksen ystävistä koostuva suunnistuksen erikoisseura. Seuramme tavoitteena on olla jäsenistönsä tarpeita palveleva virkeä ja iloinen suunnistusseura. Järjestämme myös kaikenlaista muuta suunnistukseen ja liikuntaan liittyvää yhteistä toimintaa keskenämme, esim. yhteisiä matkoja suunnistuskilpailuihin, kuutamahiihtoja, vaellusretkiä jne.

Aikuisten suunnistuskoulun tiedot

 • Verkkoluento: 15.4 klo 18.00 (kesto n. 2 h). Kouluttajana Mikko Niskanen
 • Käytännön harjoittelu:
  • 18.4 klo 17.00 Katariinan puisto
  • 23.4. klo 17.00 Santalahti
  • 7.5 klo 17.00 Honkala
  • 16.5. klo 17.00 Jumalniemi
  • 12.9 klo 17.00 Uuperi (mahdollisuus kokeilla haastavampia ratoja yhdessä ohjaajan kanssa)
 • Kurssimaksu: 40 € (Huom! Maksun voi suorittaa myös liikuntaeduilla)

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan jo tänään! Ilmoittautuminen päättyy 13.4.2024.

Ilmoittautuminen tapahtuu Suomisportissa: https://www.suomisport.fi/events/0040c5d3-df18-4913-ba8d-56200b327410

Ps. Aikuisten suunnistuskoulun osallistujia ei ole vakuutettu seuran puolesta, joten suosittelemme tarkastamaan, että sinulla on oma tapaturmavakuutus. Suosittelemme hankkimaan esimerkiksi Kuntosuunnistajan vakuutuksen tapaturmien varalle.

Jos kaipaat lisätietoja, olethan hyvin matalalla kynnyksellä yhteydessä Pia Ahlforsiin, pia-maria.ahlfors@kymp.net

Suunnistus on hieno laji, joka tarjoaa ystäville ja koko perheelle yhteistä aikaa luonnon helmassa!

Toivotamme Sinut ja ystäväsi tervetulleeksi Kyssiläisten lämminhenkiseen ja rentoon porukkaan!

Nähdään rasteilla!