Kymenlaakson Kompassi-tapahtumat

Kymenlaakson Kompassi-tapahtumat ovat alle 14-vuotiaille tarkoitettu, 5 henkilökohtaista osakilpailua sisältävä suunnistuscup.

Cupissa kilpaillaan sekä henkilökohtaisista että seurojen välisistä sijoituksista. Seurojen sijoitukseen vaikuttaa myös Kompassi-viestitapahtuma.

Henkilökohtaisen kilpailun yhteispisteissä otetaan huomioon neljä parasta kilpailuasi.

Kaakonalueen Kompassi-tapahtumat 2022:

2.5. Vehkalahden Veikot
11.5. Kymin Suunnistajat
22.5. Vehkalahden Veikot
13.8. Kouvolan Suunnistajat
6.9. Kouvolan Suunnistajat

Viestit:

16.6. Kouvolan Suunnistajat
14.8. Kouvolan Suunnistajat

Pistelaskuun liittyvät tiedot löytyvät Suunnistusliiton sivuilta. Tässä suora linkki Kymenlaakson pisteisiin.

alt


Nuorten Rasticupin/Oravacupin pisteet vuosilta 2004-2018

Kuka voi osallistua Kompassi-tapahtumaan?

Kompassi-tapahtumaan voi osallistua, vaikka olisi vasta-alkaja (muutama suunnistuskoulukerta takana). Sarjoja ovat 8RR/10RR (rastireitti) ja 12TR (tukireitti), jotka ovat vaikeusasteeltaan aika lailla samanlaisia kuin suunnistuskoulussakin. 13-, 14-, 16- ja 18-vuotiaille tapahtumissa on normaalit radat. Saattajasarjassa ja Point2Run -radoilla ei tarvitse olla suunnistusliiton kilpailulisenssiä. Saattajasarjassa (RRS) suunnistajan mukana saa reittiä kulkea huoltaja saattajana.

RR-radalla on metsään vedetty siima, joka on myös merkitty karttaan. Siimaa pitkin voi turvallisesti suunnistaa vaikka koko matkan tai jos taidot ja rohkeus riittävät, voi tehdä reitinvalintoja eli oikaisuja. RR-radalla rastit ovat siiman varrella. TR-radalla rastit ovat siiman välittömässä läheisyydessä, eivät kuitenkaan aivan siimassa kiinni.

Miten Rasticupiin ilmoittaudutaan?

Kompassi -kisoihin Kymin Suunnistajia edustavat ilmoittautuvat ensisijaisesti IRMA-järjestelmän kautta. Järjestämme suunnistuskoululaisille myös erillisen ilmoittautumismahdollisuuden. Seuraa sähköpostejamme.

Kuten muissakin suunnistuskilpailuissa, niin myös Kompassi-tapahtumassa käytetään EMIT-leimausta. Sellaisen saat hankittua Suunnistajan Kaupasta, joka vierailee useampaan kertaan mm. Rannikkorasteilla. Jos et ole EMITiä hankkinut, voit alkuvaiheessa lainata sellaisen seuralta tai kilpailun järjestäjältä.