Kymenlaakson Nuorten Rasticup 2018

Kymenlaakson Nuorten Rasticup on 8-18-sarjalaisille tarkoitettu, 4 henkilökohtaista osakilpailua sisältävä suunnistuscup.

Cupissa kilpaillaan sekä henkilökohtaisista että seurojen välisistä sijoituksista. Seurojen sijoitukseen vaikuttaa myös Kaakon Alueen Nuorten Rastiviesti (ANRV).

Henkilökohtaisen kilpailun yhteispisteissä otetaan huomioon neljä parasta kilpailuasi.
Nuorten Rasticupin osakilpailut 2018:

29.5.2018 Vehkalahden Veikot, NRC

18.6.2018 Kouvolan Suunnistajat, Alueen NRC

11.8.2018 Vehkalahden Veikot, am-pitkä, Alueen NRC

15.8.2018 Kymin Suunnistajat, NRC

21.8.2018 Luumäen Rasti, NRC-finaali

Kaakon NRC:n pistetilanne

alt


Nuorten Rasticupin/Oravacupin pisteet vuosilta 2004-2018

Kuka voi osallistua Nuorten Rasticupiin?

Nuorten Rasticupiin voi osallistua, vaikka olisi vasta-alkaja (muutama suunnistuskoulukerta takana). Sarjoja ovat 8RR/9RR/10RR (rastireitti) ja 12TR (tukireitti), jotka ovat vaikeusasteeltaan aika lailla samanlaisia kuin suunnistuskoulussakin. 13-, 14-, 16- ja 18-vuotiaille Rasticupissa on normaalit radat. Rasticupissa ei tarvitse olla suunnistusliiton kilpailulisenssiä. Lisäksi kilpailuissa on myös saattajasarja (RRS), jossa suunnistajan mukana saa reittiä kulkea huoltaja saattajana.

RR-radalla on metsään vedetty siima, joka on myös merkitty karttaan. Siimaa pitkin voi turvallisesti suunnistaa vaikka koko matkan tai jos taidot ja rohkeus riittävät, voi tehdä reitinvalintoja eli oikaisuja. RR-radalla rastit ovat siiman varrella. TR-radalla rastit ovat siiman välittömässä läheisyydessä, eivät kuitenkaan aivan siimassa kiinni.

Miten Rasticupiin ilmoittaudutaan?

Nuorten Rasticup -kisoihin Kymin Suunnistajia edustavat ilmoittautuvat ensisijaisesti IRMA-järjestelmän kautta. Järjestämme suunnistuskoululaisille myös erillisen ilmoittautumismahdollisuuden. Seuraa sähköpostejamme.

Kuten muissakin suunnistuskilpailuissa, niin myös Nuorten Rasticup -kisoissa käytetään EMIT-leimausta. Sellaisen saat hankittua Suunnistajan Kaupasta, joka vierailee useampaan kertaan mm. Rannikkorasteilla. Jos et ole EMITiä hankkinut, voit alkuvaiheessa lainata sellaisen seuralta tai kilpailun järjestäjältä.

Kymenlaakson Rasticupin pistetilannetta seurataan näillä sivuilla.

Kymenlaakson Rasticupin 2018 pistetilanne

Lukuohje pistetilannetaulukkoon

  • Sarakkeessa ”PARHAAT 4 YHT” on jokaiselle suunnistajalle laskettu yhteen neljän parhaan kilpailun yhteispisteet. Nämä pisteet ovat määrittäneet lopullisen sijoituksen.
  • Sarakkeessa ”KAIKKI YHT” on laskettu yhteen jokaisen suunnistajan kaikki pisteet (siis viidestä osakilpailusta). Näiden pisteiden perusteella on laskettu seurapisteet, eli siis jokainen osallistuminen on tuonut pisteitä seuralle.
  • Jos kaksi tai useampi suunnistaja on saanut samat loppupisteet, on heidän keskinäinen järjestys muodostunut seuraavien sääntöjen mukaisesti (tässä järjestyksessä)
    • Osakilpailuvoitot (se siis parempi, jolla enemmän osakilpailuvoittoja)
    • Keskinäiset voitot (se siis parempi, joka on voittanut toisen samoissa yhteispisteissä olevan suunnistajan useammin osakilpailuissa)
    • Parempi poispudotettu kilpailu (eli jos kaksi edellä mainittua kriteeriä eivät synnytä eroa suunnistajien kesken, niin sitten katsotaan, kenellä on paremmat pisteet siitä kilpailusta, joka putoaa hänen pisteistään pois haettaessa neljää parasta kilpailua).