Aluemestaruusviikonloppu Ristiinassa oli KyS:n juhlaa!

Ristiinassa viikonloppuna suunnistetut Kaakon aluemestaruuskilpailut sujuivat KyS:ltä varsin mainiosti.

Lauantain henkilökohtaisesta kilpailusta kyssiläiset saalistivat viisi mitalisijaa, joista kirkkaimman, eli aluemestaruuden suunnistivat kuvan Daniel Koivisto H12-sarjassa, Roberta Björnman D10RR-sarjassa sekä Roosa Metsola D14-sarjassa. Danielia ”säesti” mainiosti Antti Pasi sijoittuen pronssille sekä Roosaa Leinosen Miisamaria nappaamalla hopeaa.

Palstanpitäjää ilahdutti erityisesti Danielin erinomainen suunnistus, joka ei antanut tällä kertaa muille ”sanan sijaa”. Daniel johti kisaa ensimmäiseltä rastilta maaliin ja totesikin suorituksen jälkeen suunnistuksen olleen virheetön. Ja juoksuvoimaahan Danielilta löytyy!

Menestysten lisäksi päivä oli muutenkin mitä mainioin: KyS:n tuoreen viirin alla tunnelmasta nautti mukava määrä kyssiläisiä ja fiilikset olivat korkealla!

Sunnuntaina suunnistettiin sitten aluemestaruusviestit.

Sunnuntain aluemestaruusviesteihin KyS oli saanut kasattua kuusi joukkuetta. Menestyksen puolesta parhaiten joukkueista pärjäsivät D14-joukkue (Miisamaria Leinonen, Sonja Mattila, Roosa Metsola) sekä D50-joukkue (Ulla Lehto, Ritva Väisänen, Marja Töyrylä), jotka molemmat nappasivat aluemestaruusvoitot. Mitaleille ylsivät myös 14-pojat, jotka nappasivat pronssia joukkueella Lauri Lavikainen, Antti Väyrynen ja Robert Björnman.

D14-sarjan viesti sisälsi jännitystä ja ”kutkuttavia käänteitä”. Aloitusosuudella Miisa tuli kärjessä vaihtoon noin kaksi minuuttia ennen Navin ykkösjoukkuetta. Kakkososuudella Sonja joutui hieman antamaan Navin viestinviejälle periksi ja Roosa starttasi ankkuriosuudelle n. 16 minuuttia Navin perässä.

– Kolmosrastilla sain Navin ankkurin kiinni ja etenimme nelosrastille yhdessä. Nelosrastin jälkeen Navin ankkuri otti omista suunnitelmistani poikkeavan reitinvalinnan ja päätin tehdä irtioton, joka onnistui, totesi Roosa maalissa.

Kuten kuvasta näkyy, tyttöjen ilo oli rajaton palkintopallilla, kunhan sinne tytöt kilometrin päässä olleesta pesupaikasta saatiin hälytettyä:)

H12-viestissä KyS joutui ”antamaan hieman eteen”, kun H12-sarjan kivikovan poikatrion kolmas jäsen, eli Kotron Väinö oli estynyt suunnistamaan viestissä. Tilalle saatiin kuitenkin hienosti Koiviston Mikael, joka urhoollisesti suunnisti ankkuriosuuden varsin vaativan radan hyväksytysti läpi. Hienoa Miki! Ennen ankkuriosuutta Antti Pasi oli repinyt vakuuttavan n. 12 minuutin eron seuraavaan ja tuli kärjessä vaihtoon!

 

Posted in Kilpailut.