KyS:n nuorilla huikea kauden aloitus Finnspringissä!

 

Kymin Suunnistajien nuoret käynnistivät kilpailukautensa erittäin lupaavasti viikonvaihteessa Salossa suunnistetussa Finnspringissä. Lauantaina suunnistetussa henkilökohtaisessa kilpailussa kuvan Lauri Lavikainen osoitti kehityksen kulkeneen jälleen eteenpäin (kuten kisareportteri on otaksunutkin) ja tuloksena kolmossija H18-sarjassa 95:n sarjaan startanneen joukossa. H15-sarjassa Antti Pasi osoitti myös lupaavaa tasoa ajatellen alkanutta kautta sijoittuen hienosti neljänneksi. Ja sokerina pohjalla, viime vuoden hopeamitalistityttömme Aino Väyrynen suunnisti kovassa D20E-sarjassa mainiosti kuudenneksi yli 50:n tytön joukosta. D20E-sarjahan oli näyttökilpailu MM-kisoihin, joten paikalla oli ainakin lähes koko suunnistuksemme ”kerma”.

Ja huikea kauden aloitus jatkui sunnuntaina viesteissä, jossa H15-18-sarjassa poikatriomme Antti Pasi, Antti Väyrynen ja Lauri Lavikainen suunnisti hienosti neljänneksi kaikkiaan 47 joukkuetta käsittäneessä viestissä. Taakse jäivät niin Ounasvaaran Hiihtoseura kuin myös moni muukin huippuseura! Aloitusosuudella Pasin Antti suunnisti hienosti neljänneksi jääden kärjessä vaihtaneesta MS Parmasta vain 30 sekuntia. Kakkososuudella Väyrysen Antti suunnisti upeasti kolmanneksi nopeimman osuusajan ja nosti KyS:n jo kolmanneksi. Ankkuriosuudella Lavikaisen Lauri joutui taipumaan kolmanneksi sijoittuneelle MS Parmalle 13 sekuntia, mutta siis tuloksena loistava neljäs sija. Paikalla huoltajana/valokuvaajana loukkaantumisen takia ollut Metsolan Roosa kertoikin tutun suunnistuspojan todenneen, että ”en tiennytkään, että teillä KyS:ssä on noin kovia poikia!”. Niinpä…

Mutta eihän menestys jäänyt pelkästään nuorten varaan. Suunnistuskärpäsen pureman saanut, Karhulan Katajaisten puheenjohtajanakin toimiva Pia Outinen voitti, ilmeisesti ensimmäisessä suunnistuskisassaan, D45B-sarjan!

Posted in Kilpailut.