Menestystä hiihtosuunnistuksen katsastuksista Ylitorniosta

Kymin Suunnistajien urheilijat olivat vahvasti esillä viikonloppuna Ylitornion Ainiovaaralla järjestetyissä MM- ja EM-katsastuskilpailuissa. Viikonloppu koostui perjantai ”sileän” kisasta sekä lauantain sprinteistä että sunnuntain päättäneistä pitkän matkan yhteislähtökilpailuista.

Kymmenen vuoden tauon jälkeen Kyssin väreihin pukeutunut Tuomas Kotro onnistui viikonlopun kilpailuissa loistavasti. Lauantain sprinteissä Tuomakselle tuli yksi virhe ja hänen sijoituksensa oli 16. Sunnuntain yhteislähtökisassa Tuomas osoitti vahvaa menoa ja oli toiseksi nopein jääden voittajasta 14 sekuntia. Tämä takasi hänelle yhteisajoissa 4. sijan. Suomalaisista edelle ehti vain Jyri Uusitalo, joka oli koko viikonlopun nopein. Toiseksi hiihti Ruotsin Erik Rost ja Venäjän Andrei Lamov. Kova näyttö siis Tuomakselta viikonlopun osalta.

H20-sarjassa Kyssillä oli mukana peräti kolme urheilijaa. Parhaiten Ainiovaaran haasteet selvitti Aapo Viippola, joka sunnuntain toisella sijallaan varmisti koko viikonlopun voiton. Lauantain sprintissä Aapo oli nopein. Väinö esitti viikonloppuna tasaista kisakuntoa ollen sekä sprintissä että pitkällä kolmas. Yhteisajoissa Väinö oli myös kolmas. Toista hisu-kauttaan kisaava Tuomas Outinen oli todella vahva sunnuntain yhteislähdössä ja hisutti sijalle kahdeksan. Kokonaiskisassa Tuomas oli 10. Hän jätti taakseen monta kokeneempaa urheilijaa.

H17-sarjassa viikonlopun nopein oli Akseli. Lauantain sprintin kolmosrastivälin pummi ja 5. sija oli jo unohdettu ja sunnuntaina mies paineli radan aivan omaa vauhtia ollen nopein 1.40 marginaalilla.

Kyssin tulevaisuus myös nuoremassa polvessa näyttää hyvältä, sillä H15-sarjassa Onni Vepsäläinen oli lauantain voiton ja sunnuntain kakkossijan turvin kokonaiskilpailun 2. Hienoa Onni!

Kiitos Outisen Pialle loistavista kuvista, huoltoavusta ja onnittelut D50-sarjan kokonaiskisan neljännestä sijasta. Kiitos myös Kotron Petrille hienosta huoltoavusta ja onnittelut H55-sarjan kokonaiskisan hopeasta.

Seuraavaksi HiSu-kausi jatkuu ensi viikonloppuna Joutsenon AM-kilpailuilla. Lauantaina kisataan sprintin ja keskimatkan mestaruuksista sekä sunnuntaina vuorossa on pitkän matkan kisa. Kaikki joukolla kisaamaan.