Matalan kynnyksen Kompassicup -tapahtumat

Suunnistuskilpailut ovat yksi suunnistuksen suola! Suunnistuksessa voit kilpailla niin yksilö- kuin joukkuetasolla. Lapsille (14-vuotiaat ja sitä nuoremmat) Kymenlaaksossa järjestettävät Kompassicup-tapahtumat tarjoavat mukavan ja helpon mahdollisuuden suunnistaa, kisailla ja seikkailla erilaisissa maastoissa yksin tai yhdessä kavereiden kanssa. 

Kuka voi osallistua Kompassicupiin?

Kompassicupiin voit osallistua, vaikka olisit vasta-alkaja (muutama suunnistuskoulukerta takana). 

Kompassicup-tapahtumissa on tarjolla niin kilpasarjoja kuin avoimia sarjoja (ei lisenssivaatimusta ja voit suunnistaa yhdessä aikuisen tai kaverin kanssa). Kilpasarjoihin osallistuvilta vaaditaan lisenssi ja ennakkoilmoittautuminen määräpäivään mennessä.

Kompassicupin sarjat

Kompassicupin kilpasarjat

  • Kultakompassi-cup: H14, D14
  • Hopeakompassi-cup: H12, H12TR, D12, D12TR
  • Pronssikompassi-cup: H10, H10RR, D10, D10RR, H8RR, D8RR

Kompassicupin Forfun-aktiviteetit (Avoimet sarjat)

  • RR Avoin, TR Avoin, 12 Avoin, 14 Avoin

Avoimissa sarjoissa voit suunnistaa iästä riippumatta minkä tahansa kilparadan. Radan voit kiertää yksin tai yhdessä toisen kanssa. Osallistuminen avoimiin sarjoihin ei vaadi kilpailulisenssiä eikä niiden kohdalla lasketa cup-pisteitä.

Avoimissa sarjoissa voit halutessasi ottaa Emit-ajanotolla ajan, mutta ilman ajanottoakin voi osallistua.

Mikä on RR, entä TR?

RR- eli rastireittiradalla metsään on vedetty siima/nauha, joka on myös merkitty karttaan. RR-radalla rastit ovat siiman/nauhan varrella. Siimaa pitkin voi turvallisesti suunnistaa vaikka koko matkan tai jos taitosi ja rohkeutesi riittävät, voi tehdä reitinvalintoja eli oikaisuja. 

TR- eli tukireittiradalla on myös siima/nauha, mutta rastit eivät ole sen varrella, mutta sen sijaan sen välittömässä läheisyydessä.

Miten Kompassicupiin ilmoittaudutaan?

Kompassikisoihin Kymin Suunnistajia edustavat ilmoittautuvat ensisijaisesti IRMA-järjestelmän kautta. Järjestämme suunnistuskoululaisille myös erillisen ilmoittautumismahdollisuuden. Seuraa viestintäämme.

Kymin Suunnistajat maksaa Kompassicupin osallistumismaksut seuran lapsille ja nuorille.

Emit-kilpailukortti

Kuten muissakin suunnistuskilpailuissa, niin myös Kompassi-tapahtumissa käytetään EMIT-leimausta. Kilpailijalla on näin käytössä EMIT-kilpailukortti. Sellaisen saa hankittua Suunnistajan Kaupasta, joka vierailee useampaan kertaan mm. Rannikkorasteilla ja jolla on myös nettikauppa. Jos et ole Emitiä hankkinut, voit alkuvaiheessa lainata sellaisen kilpailun järjestäjältä.

Kymenlaakson Kompassicup-tapahtumat kaudella 2024

Kymenlaakson Kompassicup-tapahtumat ovat alle 14-vuotiaille ja sitä nuoremmille tarkoitettu, 5 henkilökohtaista osakilpailua sisältävä suunnistuscup. Henkilökohtaisen kilpailun yhteispisteissä otetaan huomioon neljä parasta kilpailuasi.

Cupissa kilpaillaan sekä henkilökohtaisista että seurojen välisistä sijoituksista. Seurojen sijoitukseen vaikuttaa myös Kompassi-viestikilpailu.

Henkilökohtaiset kilpailut

8.5. Kouvolan Suunnistajat

20.5. Vehkalahden Veikot

29.5. Kymin Suunnistajat

12.8. Kouvolan Suunnistajat

19.8. Vehkalahden Veikot

Kaakon alueen yhteiset viestitapahtumat

12.6. Kouvolan Suunnistajat, RR, TR ja 14-sarjalainen muodostavat joukkueen

31.7. Kouvolan Suunnistajat, parisprintti ikäryhmittäin, eli RR, TR ja 14-sarja erikseen

Kompassicupin pistetilannetta voit seurata täältä.