Kilpaileminen

Tietoa kilpailuista ja kilpailulisensseistä

Suomessa järjestettävät suunnistuskilpailut löydät Suomen Suunnistusliiton IRMA-kilpailukalenterista. Tarkemmat kilpailuohjeet julkaistaan kilpailun järjestäjän sivuilla. Kansallisiin, kansainvälisiin ja SM-kilpailuihin tarvitset Suomen Suunnistusliiton kilpailulisenssin. Kilpailulisenssiä et tarvitse mm. AM-kilpailuihin, osaan lasten kilpailuista sekä Venlojen ja Jukolan viesteihin. Useiden kilpailuiden yhteydessä on myös mahdollisuus lisenssittömään kuntosuunnistukseen. 

Tutustu suunnistusliiton kilpailulisenssivaihtoehtoihin

Lunasta kilpailulisenssi Suomisport-palvelun kautta. 

Lisenssin lunastamisen jälkeen tulee sinun itse lisätä Suomisportista satava sportti-id numero Omat tiedot -osioon Irmassa. Tämä jälkeen lisenssinumero siirtyy automaattisesti Irmaan. Huom! Mikäli olet lunastanut lisenssin jo joskus aiemmin, siirtyy tieto uuden lisenssin lunastamisesta suoraan IRMA:an.  

IRMA-järjestelmän käyttöohjeet löydät täältä.

Ilmoittautuminen kilpailuihin ja osallistumismaksut  

Suunnistuskilpailuihin ilmoittaudutaan Suomen Suunnistusliiton IRMA-järjestelmän kautta. Jokainen suunnistaja ilmoittautuu itse kilpailuihin. Ilmoittautuessasi kilpailuun IRMA:n kautta voit valita osallistumismaksun maksajaksi itsesi tai seuran. Seuran korvausperiaatteista on kerrottu tarkemmin seuran korvausperiaatteet sivulla

Viestikilpailuiden osalta seura ilmoittaa viestikohtaisesti tarkemmat ilmoittautumisohjeet. Viesteihin ilmoittautuminen tapahtuu seuran erillisen linkin tai IRMA:n kilpailusivulta löytyvän Ilmoita viestihalukkuus -osion kautta. Viestihalukkuus tulee tehdä IRMA:an viimeistään kolme päivää ennen viestin ilmoittautumisajan päättymistä, ellei toisin ole ohjeistettu.

Suomen Suunnistusliiton alaisten viestien viestivalinnoista, poisluettuna veteraanisarjojen SM- ja AM-kisat, vastaa viestivalintatiimi tai sen valtuuttamat henkilöt. 

Vinkkejä IRMA:n käyttöön

  • Jokainen kilpailija on rekisteröitävä henkilökohtaisesti IRMA-järjestelmään. Tämä koskee myös lapsia ja nuoria! 
  • Huom! Älä rekisteröi itseäsi uutena käyttäjänä, jos sinulla on jo lisenssinumero. Se voi hyvin olla olemassa, vaikka olisit maksanut lisenssin viimeksi 20 vuotta sitten. 
  • Tarkista onko sinulla voimassa vanha lisenssinumero IRMA:n kirjautumiskohdassa painamalla ”Tarkista lisenssinumero”. 
  • Kirjautumiseen tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan. Käyttäjätunnus on sama kuin lisenssinumerosi (vanha lisenssinumero toimii, vaikka ei olisi kyseiselle kaudelle lisenssiä lunastanut). Salasana on henkilötunnuksesi loppuosa tai toissijaisesti syntymäaikasi (ppkkvv). Kirjaudu sisään ”Suunnistajana”.
  • Uudet käyttäjät, joilla ei ole aiempaa lisenssinumeroa kirjautuvat rekisteröitymällä, jolloin he saavat itselleen lisenssinumeron.
  • Kun kirjaudut ensimmäisen kerran IRMAAN, käy heti tarkastamassa, että ”Omat tietosi” ovat oikein mm. Emit-korttisi numero.
  • Kilpailuihin voi ilmoittautua vasta, kun lisenssi on maksettu. Irma-järjestelmä ei hyväksy ilmoittautumista sitä ennen. Tämä ei koske ns. lisenssittömiä kilpailuja tai sarjoja esim. AM-kisat, jotkut lasten kilpailut, kuntosuunnistussarjat, Jukola jne.
  • Lisää ohjeita IRMA-palvelun käyttöön https://www.suunnistusliitto.fi/irma/