Korvausperiaatteet

Osallistumismaksujen korvausperiaatteet H/D 20 ja nuoremmat

Nuorten ryhmä

Seura korvaa Nuorten ryhmän suunnistajien (14-20-vuotiaat) osallistumismaksut SM-kilpailuihin, AM-kilpailuihin, Kompassicupin kilpailuihin, kansallisten kilpailuiden kilpasarjoihin Suomessa sekä viestikilpailuihin Kymin Suunnistajien joukkueessa. Jukolan ja Venlojen viestin osalta seura korvaa osallistumismaksun vain yhteen viestiin, Jukolan tai Venlojen viestiin. Mikäli suunnistaja kuitenkin täydentää muuten vajaaksi jäävää joukkuetta, maksaa seura osallistumismaksun myös tämän viestin osalta.  

Mikäli suunnistaja ilmoittautuu kilpailuun varsinaisen ilmoittautumisajan päätyttyä, kalliimmalla ilmoittautumisportaalla, ei seura korvaa jälki-ilmoittautumisesta koituvia lisäkuluja.

Lisäksi seura korvaa Nuorten ryhmäläisten osallistumismaksut rastiviikolle 2. ilmoittautumisportaan mukaisesti. Mikäli suunnistaja ilmoittautuu rastiviikolle 2. ilmoittautumisportaan sulkeuduttua, maksaa hän itse ylimenevän osuuden.

Mikäli suunnistaja ei osallistu kilpailuun, johon on ilmoittautunut, muun syyn kuin loukkaantumisen tai sairastumisen vuoksi, tulee hänen ilmoittaa asiasta ja maksaa seuralle takaisin kyseisen kilpailun osanottomaksu. 

Suunnistajan tulee edustaa seuraa SM-kilpailuissa parhaansa mukaan. Mikäli suunnistaja osallistuu SM-kilpailussa vain karsintaan, mutta ei A- tai B-finaaliin muun syyn kuin sairastumisen tai loukkaantumisen vuoksi, tulee hänen korvattavakseen 50 % kilpailun osallistumismaksusta. 

Seura ei korvaa osallistumismaksuja kansallisten kilpailuiden kuntosarjoihin eikä ns. “höntsäkisoihin” eli kilpailuihin, joista ei saa rankipisteitä. Poikkeuksena Kompassicup, jonka osallistumismaksun seura maksaa. 

Seuran korvausperiaatteiden vastaiset ja ylimenevät osallistumismaksut laskutetaan jäseniltä kauden päätyttyä.

Lasten ryhmä

Lasten ryhmäläisten (13-vuotiaat ja sitä nuoremmat) osallistumismaksut seura maksaa vastaavalla tavalla kuin yllä on esitetty Nuorten ryhmän osalta, huomioiden luonnollisesti se, mitä kilpailuja kyseiselle ikäryhmälle järjestetään.

Osallistumismaksujen korvausperiaatteet H/D21 ja vanhemmat 

Seura korvaa aikuisille yksilökilpailuiden osanottomaksuja 65 euroon saakka, kun suunnistaja edustaa Kymin Suunnistajia SM-, AM- tai kansallisissa kilpailuissa.   

Lisäksi seura korvaa kokonaisuudessaan viestikilpailujen osanottomaksut Kymin Suunnistajien joukkueessa. Jukolan ja Venlojen viestin osalta seura korvaa osallistumismaksun vain yhteen viestiin, Jukolan tai Venlojen viestiin. Mikäli suunnistaja kuitenkin täydentää muuten vajaaksi jäävää joukkuetta, maksaa seura osallistumismaksun myös tämän viestin osalta.  

Korvauksia vastaan toivomme seuran jäsenten osallistuvan aktiivisesti seuratyöhön! 

Seuran korvausperiaatteiden vastaiset ja ylimenevät osallistumismaksut laskutetaan jäseniltä kauden päätyttyä. 

Nuorten ryhmän tuki

Jokaiselle Nuorten ryhmäläiselle on vuodeksi 2024 määritelty kiinteä tukisumma, jonka mukaan kuluja kauden aikana korvataan. Tuen suuruuteen vaikuttaa edellisen kauden menestys. Seura korvaa sovittuja kuluja Nuorten ryhmäläiselle alla ilmoitettujen tukisummien mukaisesti. Maksukaton täytyttyä vastaa Nuorten ryhmäläinen itse kuluista.

Nuorten tuki on määritelty tänä vuonna erikseen hiihtosuunnistukseen ja suunnistukseen. Mikäli Nuorten ryhmäläinen edustaa seuraa molemmissa lajeissa, on hän oikeutettu tukeen molempien lajien osalta. Tukia käytetään lajikohtaisesti eli suunnistukseen myönnettyjä tukia käytetään suunnistuksesta aiheutuneisiin kuluihin ja hiihtosuunnistukseen myönnettyjä tukia hiihtosuunnistuksesta aiheutuneisiin kuluihin.

Hiihtosuunnistus

Ryhmä 1 (Pääsarjan henkilökohtainen SM-mitali): 250 €

Ryhmä 2 (Nuorten sarjan henkilökohtainen SM-mitali): 150 €

Ryhmä 3 (Nuorten sarjan henkilökohtainen SM-plaketti tai viestimitali): 100 €

Suunnistus

Ryhmä 4 (Nuorten sarjan henkilökohtainen SM-mitali): 250 €

Ryhmä 5 (Nuorten sarjan SM-plaketti tai viestimitali) 150 €

Ryhmä 6 (Muut) 100 €

Lisäksi SSL:n leiritykseen kuuluvilla (yläkoululeirit, VOL ym.) on oikeus 150 € lisätukeen (=yllämainittu summa + 150 €).

Nuorten tuki on käytettävissä seuran järjestämiin leireihin, SSL:n, KaaSun ja Itä-Suomen Junionin järjestämien leirien omavastuuosuuksiin, kynnystesteihin, muiden seurojen järjestämien suunnistusharjoitusten ja SM-kilpailuiden ym. harjoituspankkien karttamaksuihin sekä suunnistusvarusteiden hankintaan. Varustehankintoihin tukisummasta voi käyttää enintään 50 %.

Nuorten ryhmäläisellä on oikeus tukeen vain niiden lajien osalta, joissa hän edustaa Kymin Suunnistajia.

Korvausta anoessasi tee kustannuksista vapaamuotoinen lasku, jossa on eriteltynä. mihin tukea haetaan sekä liitteenä kuitit maksutapahtumista. Varustehankintojen osalta lisää laskuun myös perustelu, miten hankinta liittyy harjoitteluun/kilpailemiseen. Lähetä lasku spostilla Antti Väyryselle, anttivay@gmail.com

Harjoitukset

Seuran taitoharjoitukset, naapuriseurojen kanssa järjestetyt yhteisharjoitukset sekä Kymin Suunnistajien järjestämät Rannikkorastit, Kotham-Cupin osakilpailut ja Rannikkokorttelit ym. kuuluvat Nuorten ryhmän kausimaksuun.

Leiritys

Seura korvaa omien leirien osalta vähintään karttamaksuista koituvat kulut kaikille leirille osallistuneille Nuorten ryhmäläisille.