Omatoimiset perherastit

Tänä kesänä painopisteemme on omatoimisissa perherasteissa, ja tarjoamme maksuttomia lapsille ja perheille sopivia suunnistusharjoituksia lähimaastoissamme. Omatoimisille perherasteille pystyt osallistumaan milloin vain sinulle sopii. Muista turvavälit toisiin liikkujiin.

Perherastit Veikkola 3.6. – 18.6.2020

Veikkolan perherastien suunnistusrata tukeutuu Honkalan pururataan. Ylä- ja alamäkiä riittää tällä radalla ja hien saa varmasti pintaan. Lähtö on Veikkolan kylän puolella, osoite Punnuksenkatu 10, hiekkakentän takalaidassa. Rasteilla on tulostetut rastiliput. Rata on tuttuun tapaan myös UsynligO-sovelluksessa nimellä Honkalan perherastit. Tai voit tulostaa kartan täältä  Veikkola perherastit

Perherastit Katariinan puistossa 28.5. – 7.6.2020

Nyt päästään suunnistamaan yhteen Kotkan upeista puistoista kun olemme laittaneet rastit Katariinan meripuistoon. Tarjolla on lyhyempi ja helpompi rata Katariina perherata sekä hiukan pidempi ja vaativampi Katariina perherastit Nuortenrata

Nuortenradalla on haastavampia rastipisteitä, mutta alueella on hyvä näkyvyys ja runsaasti näkyviä maamerkkejä, niin eksymisen vaaraa ei ole vaikka valitsisitkin haastavamman radan. Tai juokse vaikka molemmat!

Radat ovat tuttuun tapaan myös UsynligO-sovelluksessa ja rasteilla on tulostetut liput. Tähän suunnistusreisuun kannattaa varata vähän enemmän aikaa että ehdit myös nautiskella alkukesän puiston kauneudesta sekä puiston aktiviteeteista. Autojen parkkeeraus osoitteessa Öljysatamantie 4, Kotka.

Perherastit Langinkoskella 19.5. – 31.5.2020 (ei enää lippuja rasteilla)

Langinkoskelle, Keisarillisen kalastusmajan lähimetsään on tehty 2 lyhyttä suunnistusrataa. Molemmat radat tukeutuvat polkuihin, mutta radoille on myös laitettu muutamia reitinvalintatehtäviä. Huomaathan että alueella on runsaasti kulku-uria ja karttaan on merkitty selvimmät. Ole tarkkana että valitset oikean polun. Molemmat radat käyvät ylhäällä kallioalueella. Aluetta reunustavat muhkeat jyrkänteet.

Tuttuun tapaan radat löytyvät UsynligO:sta tai voit tulostaa ne täältä Langinkoski perherastit Rata 1 Langinkoski perherastit Rata 2 Julkaisethan aikasi UsynligO:ssa jotta pystytään vähän seurailemaan kävijämääriä.

Jos tulette autolla, sen voi parkkeerata kalastusmajan parkkiin kalliolle. Lähtö on tällä kertaa hiukan pidemmällä ja sinnekin pitää nyt suunnistaa. Mutta kartta vaan käteen ja menoksi! Rasteilla on tutut tulostetut rastiliput. Koska ratoja käyttävät päivällä Langinkosken koulun oppilaat, niin kannattaa mennä illalla tai viikonloppuna jotta vältetään ylimääräisiä kohtaamisia.

Perherastit Otsolassa 13.5. – 24.5.2020 (ei enää lippuja rasteilla)

Perherastit löytyvät nyt myös Otsolasta. Lyhyt, helppo noin kilometrin rata on tehty Otsolan koulun lähistölle. Rasteilla punaiset nauhat ja A5-kokoiset ”liput”. Jos lippuja puuttuu voit ilmoittaa siitä vaikka tekstiviestillä tai Whatsapilla numeroon 045-6762628, niin tuodaan uudet tilalle. Koska koulut alkavat 14.5. niin radalla on syytä käydä vain iltaisin.

Navigaattoriosoite on Näädänkatu. Autoja voi pysäköidä koulun pihalle, mutta paikalle pääsee hyvin myös polkupyörällä. Rata löytyy UsynligO:sta tai voit tulostaa sen tästä Otsola perherastit. Lisääthän tuloksesi UsynligO-palveluun, jotta voimme seurata kävijämääriä.

Perherastit Pihkoossa 7.5. – 17.5.2020 (ei enää lippuja rasteilla)

Nyt päästään omatoimisille perherasteille Pihkoon asuinalueen lähimetsään. Alueella on paljon polkuja ja vielä enemmän kiviä. Osa aikamoisia järkäleitä, ja karttaan on merkitty vain suurimmat. Tällä alueella ei pystytä järjestämään normaaleja suunnistuskoulun harjoituksia pysäköintipaikkojen vähyyden takia. Nytkin toivomme, että tulet mieluiten polkupyörällä, autoja mahtuu kyllä kadun varteen, mutta älä tuki mitään kulkuteitä. Pyörät voi laittaa parkkiin sinne metsätien varteen.

Navigointiosoite on Hirsipolku 9, josta lähtee metsätie ja lähtö on aivan siinä metsätien alussa. Ajo-ohje: Sutelan kiertoliittymästä Pernoon suuntaan n. 1,3 km, käänny vasemmalle Kokoojatielle, josta n. 400 m päästä edelleen Hirsipolulle. Rasteilla on tulostetut liput ja rata löytyy myös UsynligO:sta. Jotta voimme seurailla kävijämääriä, julkaisethan myös aikasi. Kartat voit tulostaa UsynligO:sta tai tästä Pihkoo_perherastit

Pihkoon rata on käytettävissä 7.-17.5.2020. Liput kerätään pois ma 18.5.

Perherastit Ruonalan urheiluhalli 29.4.-10.5.2020 (Ei enää lippuja rasteilla)

Helppo suunnistusrata, jossa rasteilla on n. A5-kokoiset tulostetut liput. Liput ovat näkyvillä paikoilla, mutta melko alhaalla. Lähtöpaikka Ruonalan urheiluhallin pihalla. Rata käy myös Ruonalan koulun pihalla. Huomaathan, että koulun piha on koululaisten käytössä arkisin klo 8 – 12.15. Jotta vältetään turhia kohtaamisia, käy tekemässä oma harjoituksesi muuna aikana.

Rata löytyy myös UsynligO-sovelluksesta. Lisää tietoa UsynligO:sta Kaakon rastittomien sivulta https://www.kyminsuunnistajat.fi/kaakon-rastittomat/. Kartan voit tulostaa tästä linkistä Ruonalan perherastit 29042020-10052020 tai sovelluksesta. Mikäli lippu on rastilta hävinnyt, niin UsynligO varmistaa että olet oikeassa paikassa.

Ei muuta kun kartta käteen ja suunnistamaan! Kun olet lähtöpaikalla, käännä kartta oikeaan asentoon ja suunnittele reittisi ensimmäiselle rastille. Muistele mistä on lupa mennä ja mistä ei. Älä koskaan mene tonttivihreällä merkitylle alueelle. Rasteja on aika lähellä tontteja, mutta kuitenkin selvästi metsän puolella.

Ruonalan rata on käytettävissä su 10.5.2020 asti. Liput kerätään pois ma 11.5.

Mussalon koulun valokuvasuunnistus

Valokuvasuunnistuksessa sinun tulee tunnistaa kuvasta paikka ja löytää se suunnistuskartalta. Tulosta kartat ja kuvat mukaasi ja lähde etsimään paikkoja. Tehtäviä on 2 erilaista.

Mussalon koulu Valokuvasuunnistus_1 Mussalon koulu Valokuvasuunnistus_2