Kainuun Rastiviikko päättyi KyS:n osalta useisiin palkintosijoihin!

Kainuun Rastiviikko päättyi kyssiläisten osalta todella mukavasti, sillä moni kyssin ”rastiviikkoiskuryhmästä” sijoittui mukavasti yhteiskilpailussa, moni peräti palkintosijoille. Parhaiten sijoittui Roosa Metsola voittaen rastiviikon D14A-sarjan. Antti Pasi sijoittui toiselle sijalle H12-sarjassa ja Björnmanin Robi kolmanneksi H14A-sarjassa. Leinosen Miisamaria ”komppasi” Roosaa sijoittumalla D14A:ssa neljänneksi. Aikuisten puolella parhaiten menestyi Väyrysen Timo H45AL-sarjassa viidennellä sijallaan. Kun vielä mainitaan rastiviikon ensikertalaisen Julkun Päivin hieno kuudes sija D21B-sarjassa ja muistetaan Roosan, Antin ja Timon osakilpailuvoitot, niin voidaan todeta, että ”ei paha”!

Muutenkin viikko sujui tosi hienosti. Maastot ja radat olivat todella haasteelliset, voisi sanoa, että ”sitä aitoa vanhanajan suunnistusta”, siis kompassi oli kunniassaan! Vietettiin Mattilan Maisan 70-vuotissynttäreitä, pojat kalastelivat ja nautittiin siitä kuuluisasta ”kyssihengestä”! Epäviralliset tulokset seuran sisäisestä loppusuorakilpailusta antavat ymmärtää, että palstanpitäjän taktiikka ”lepää metsässä, juokse loppusuora täysillä” tuntui tepsivän: 27 sekunnin loppusuora-aika oli ilmeisesti viikon kovin! En kuitenkaan suosittele meidän nuorille suunnistajille => Olennaista ei ole loppusuora-, vaan kokonaisaika:)

Triplajuhlaa Kainuun Rastiviikon kolmantena kisapäivänä

Kainuun Rastiviikon kolmas osakilpailupäivä oli kyssiläisille todellinen juhlapäivä. Kilpailupuolella Väyrysen Timo otti upean osakilpailuvoiton H45AL-sarjassa ja starttaa huomiseen päätöskilpailuun viidenneltä sijalta. Roosa Metsola otti omien sanojensa mukaisesti todella vaativassa maastossa ”varmasti” ja se johdatti Roosan osakilpailuvoittoon ja samalla johtoasemaan yhteiskilpailussa ennen huomista 3.8 km:n viimeistä osakilpailua. Maasto ja radat olivatkin jälleen myönteisessä mielessä todella vaativia!

Torstaipäivän todellinen tähti oli kuitenkin KyS:n ”grand old lady” ja todellinen seuran puuhanainen Maisa Mattila, jonka 70-vuotisjuhlia vietimme KyS:n mökkikylän upeissa maisemissa herkullisen juhlamenuun kera. Samalla myös seuramme nuoret ja siis ne tulevaisuuden seuran puuhanaiset ja -miehet saivat kokea, mitä yhteinen seurahenki ja yhdessä tekeminen parhaimmillaan on! Ja täytyy sanoa, että todella upeasti nuoret osallistuivatkin Maisan juhlien järjestelyihin juhlien ”rehtorin” Kaisan johdolla! Juhlapöydässä heitettiinkin jo huulta erityisen ”KyS-catering”-osaston perustamisesta! Kermaista porokeittoa, uunikuhaa tykötarpeineen ja lopuksi Kuhmolaista mansikkakakkua… Seuraavia tasavuotisjuhlia odotellessa…!

Haastavat radat aiheuttivat pummeja Kuhmon maastoissa

Kainuun Rastiviikon toinen kilpailupäivä haastoi meidät rastiviikkolaiset vieläpä tarkempaan suunnistukseen kuin aloituspäivänä. Voi sanoa, että tarjolla oli todellista suunnistusmaastoa ja suunnistusta! Ainakin kuntosarjan A-lyhyt-radalla tarjottiin suoraa kompassisuuntakulkua rastilta toiselle ja äärimmäisen tarkkaa rastinottoa. Voi sanoa, että erittäin hyvää harjoittelua meidän nuorille suunnistajille!

KyS:n nuorilla toinen kilpailupäivä ei ollut sellainen menestys kuin rastiviikon starttipäivä. Parhaiten sijoittui Roosa Metsola sijoittuen jälleen toiseksi D14A-sarjassa. Väyrysen Antti suunnisti mainiosti neljänneksi H13A-sarjassa. Aikuisten puolella seuramme puheenjohtaja Kaisa Snell suunnisti viidenneksi D55-sarjassa ja jatkaa samalla sijalla myös yhteiskilpailussa. Väyrysen Timon hyvät suoritukset jatkuivat kivenkovassa H45AL-sarjassa, sijoituksena kahdeksas, kuten myös yhteisajoissa.

Torstaiseen kolmanteen osakilpailuun parhaissa asemissa kyssiläisistä starttaa Antti Pasi H12-sarjassa toisena, Roosa Metsola D14A-sarjassa myös toisena, sekä Koiviston Daniel H12-sarjassa neljäntenä.

Huomenna keskiviikkona nautimme ansaitusta välipäivästä! Ja tiedoksi, että KyS:n mökkileiriläiset ovat saaneet nauttia maittavasta lohikeitosta, eivätkä kalat ole tällä kertaa marketista, vaan Lavikaisen Laurin ja Björnmanin Robin Kainuun vesistä ”narraamia”:)

KyS:n nuorilla erinomainen alku Kainuun Rastiviikolla

Kainuun Rastiviikko käynnistyi tänään Kuhmon Havukkavaarassa varsin haastavissa suunnistusmaastoissa. Tämä näkyikin tuloksissa, sillä hakuja tuli tosi monille ja täysin puhtaat suoritukset olivat hakusessa. Ihanteellista kainuulaista nopeakulkuista maastoa ei juurikaan ollut tarjolla, sen sijaan tarkkoja rastipisteitä, nousua ja laskua ja myös pusikkoa kylläkin.

Mutta… KyS:n nuoret pärjäsivät rastiviikon avauskisassa vallan erinomaisesti! Antti Pasi näytti kilpakavereilleen ”kaapin paikan” ottamalla avauskisan voiton H12-sarjassa ja Koiviston Daniel ”komppasi” mainiosti sijoittumalla neljänneksi. Erikoismainintana todettakoon Danielin huima loppukiri, jolla ansaitsi sarjansa nopeimman rastiväliajan! D14A-sarjassa Metsolan Roosa sijoittui muutamasta pummailusta huolimatta toiseksi ja Leinosen Miisamaria viidenneksi, samoin virheitä tehden. H14A-sarjassa Björnmanin Robi suunnisti hienosti toiseksi.

Parhaiten KyS:n aikuisista sijoittui D21B-sarjassa seitsemänneksi suunnistanut, rastiviikon ensikertalainen Julkun Päivi, jolle mm. allekirjoittanut oli mainostanut aivan toisenlaisia kainuulaisia maastoja! Todella upeita maastoja on tosin kyssiläisille tarjolla yhteismajoituksessa Syväjärven kämppämökeillä, joiden ympäristö upeine lampineen on ”sitä itteään”!

Huomenna menemme joukolla seurailemaan H21E- ja D21E -sarjojen sprinttiä, jossa ei (vielä!) suunnista KySsiläisiä. Mutta odotetaan muutamia vuosia:)