Korttelirastit 16.2.

Talven toiset korttelirastit juostaan Kotkansaarella lauantaina 16.2. Lähdöt tapahtuvat klo 14-15. Vaihtelun vuoksi tällä kertaa lähtöpaikkana on Arto Tolsa Stadionin parkkipaikka (http://karttapalvelu.kotka.fi/map/map.php?x=496776&y=705263&px=2.0&language=1&txt=KyS%20korttelisuunnistus%2016%2E2%2E13), josta voi vaikka lenkin jälkeen suunnata suoraan Katariinan uimahalliin. Tarjolla on kolme rataa A 7.1 km (karttakoko A3), B 4.9 km (A4) ja C 3.1 km (A4). Ratamestarin optimireitit ovat puolitoistakertaiset suoraan matkaan verrattuna. Olosuhteet lienevät hyvinkin lumiset, joten oikoreitit eivät aina anna ajallista etua. Kotkansaaren sprinttikartta-aluetta on laajennettu ja kaikki radat juoksevat merkittävin osin ennen suunnistukseen käyttämättömällä alueella. Ensi kesän sprinttikansallisten alueella ei kuitenkaan liikuta. Seuran jäsenille korttelisuunnistus on ilmainen, ulkopuolisilta perimme 2 euron karttamaksun.

OHJEITA JA VINKKEJÄ
Kartta on sprinttikartta mittakaavassa 1:5 000. Kartan uudet alueet on tehty käyttäen avoimia lähdeaineistoja. Karttaa on tehty enimmäkseen kirjoituspöytätyönä syksyllä 2012 eikä se aivan vielä vastaa kesäsprinttisuunnistuksen tasoa lumentulon yllätettyä ennen maastoviimeistelyä, korttelisuunnistukseen kartta on enemmänkin kuin riittävän tarkka. Rastipisteet sekä reittivalintavaihtoehdot ovat osin sprinttityyppisiä. Tänä vuonna rasteja ei ole uimakopeissa
Kaikki radat liikkuvat aivan Kotkansaaren keskustassa, joten huomioikaahan muut lauantai-iltapäivän liikkujat ja varokaa moottoriliikennettä. Rastit on merkitty suht huomaamattomasti muovimukimerkinnöillä. Kaikilla radoilla osa rasteista sijaitseen enimmillään joitain kymmeniä metrejä auratuista teistä, joten parhailla pyhäkengillä ei kannata matkaan lähteä. Rasteille kulkee ainakin ratamestarin jalanjäljet.

Huomioita kielletyistä alueista: Uusien alueiden kartoituksessa on ollut periaatteena merkitä kielletyksi alueeksi oliivinvihreällä alueet, joita ei varmasti tiedetä sallituiksi. Näin ollen saattaa olla reittejä esimerkiksi talojen pihojen läpi, joista fyysisesti pääsee kulkemaan, mutta suunnitukseen emme näitä käytä. Korttelisuunnistus ei oikeuta rikkomaan liikennesääntöjä, joten liikutaan katukäytäviä pitkin ja kadunylitykset tehdään suojatien kohdalla. Sapokan rantaa kulkevalla Tallinnankadulla on suojateitä harvakseen, joten reittisuunnittelua varten ne on merkitty karttaan ja muuten ajorata kielletyksi alueeksi. Liikennevaloristeykset on merkitty karttaan. Sapokan vesiputouksen vierustalla olevilla portailla ei ole talvikunnossapitoa ja koejuoksun peffamäkikokemuksien perusteella portaat on myös päätetty merkitä kielletyksi alueeksi.

Tervetuloa talvisille korttelirasteille!

Ratamestari Miikka Kaira

Posted in Yleiset.