alt

Hieman ennakkotietoja Katariinan korttelipuistosprintistä

Lauantaina 21.3. avataan siis korttelisuunnistuskausi Katariinassa. Ilmatieteenlaitokselta on tapahtumaan tilattu raikasta tuulta ja hieman viime päiviä viileämpää ilmaa. Näin viime päivinä kiusannut katupöly ei kiusaa juoksijoita ja toisaalta keho ei kuumene liikaa kovassakaan vauhdissa. Liikuntahan on yksi parhaista keinoista kylmää vastaan, älä siis värjöttele kotona vaan tule sprinttaamaan! Tapahtumakeskuksena toimii Katariinan Meripuiston ”yläparkki”.

alt

Tarjolla on samaan hintaan kaksi rataa joista ensimmäinen kiertelee enemmän Katariinan kaduilla toisen kiemurrellessa Meripuiston puolella. Molempien ratojen lähtö ja maali sijaitsevat tapahtumakeskuksen välittömässä läheisyydessä. Radat voi siis kiertää vaikka molemmat yhteen pötköön, palautellen hieman ”vetojen” välillä, verrytellen ensin toisen tai mitä nyt kullekin harjoitusohjelmaan on lauantaille merkitty. Kortteliradan pituus on lyhintä sallittua reittiä pitkin n. 3,4 km (11 rastia), ”puistosprinttirata” on pituudeltaan 3,6 km (21 rastia). Jälkimmäinen rata on helposti lyhennettävissä 2,9 km pituiseksi oikaisemalla rastilta 8 rastille 14, tämä oiko on merlitty karttaan. Aikoja ei oteta, rastit on merkitty punaisin nauhoin. Karttana on sprinttikartta 1:4000 ja ratamestari toivoo kunnioitettavan sprinttikartan kiellettyjä alueita. Maasto on lumeton, vain synkimmillä metsäosuuksilla voi poluilla olla hieman jäisiä pätkiä. Koejuoksijan mukaan nastoja ei kuitenkaan tarvita, lenkkareilla tai nappulakengillä pärjää. Nastoitetut jalkineet ovat toki sallitut, mutta ne eivät liene kaikkein mukavimmat varsinkaan ensimmäisen radan asfalttipätkillä. Toisaalta mikäänhän ei estä vaikka vaihtamasta tossuja ratojen välillä 😉

Tämä kaikille avoin harjoitus kuuluu nuorten kausimaksuun/suunnistuskoulumaksuun, muilta 2 eur karttamaksu. Lähtö auki klo 10 -11. Tarvittavan karttamäärän arvoimiseksi toivotaan ilmoittatumisia nimenhuutoon, mutta kartantulostaja varautuu osallistujaryntäykseen muutamalla ylimääräisellä kartalla. Irtomääritteet saatavilla. Nimenhuutoon tästä: http://kyminsuunnistajat.nimenhuuto.com/events/6184938

Tervetuloa, ratamestari

Mika Kilpinen

alt

Muistutus: Jokainen suunnistaa omalla vastuullaan! Olkaa varovaisia ja kunnioittakaa muita tiellä liikkujia. Vanhan säännön mukaan: Auton alle juosseet rökitetään ja sitten mietitään mitä ratamestarille tehdään.

Posted in Yleiset.