Umeåssa taidot testissä

Nuorten alle 20-vuotiaiden MM-kisat ja aikuisten maailmancup avattiin viikonloppuna Umeåssa sprintillä ja pitkänmatkan kisalla. Kyssistä Molemmat Kotron veljekset ja Viippolan Aapo pääsivät mukaan koettelemaan taitojaan Umeån teknisissä hiihtosuunnistuskarkeloissa.
http://umeaok.se/wcup2020/
http://www.tulospalvelu.fi/gps/

Lauantain sprintissä niin rata kuin kumpaisen Kotronkin suoritukset olivat kaksijakoisia. Radan alkuosa pyöri tasaisella suolla, jossa lyhyillä teknisillä rastiväleillä sai olla heti alkuun hereillä. Toinen puolisko radasta taas pyörähti mäkialueella, jossa yhdistyi fyysinen vauhdinpito ja heti perään pelisilmää vaatinut alamäkipätkä.

Väinö oli lähellä onnistua H20 sarjassa top 10 sijoitukseen, mutta lopun kompurointi alamäessä rokotti muutaman sijan tuloksen ollessa lopulta sija 15 +1:09 kärkeen. Voiton nappasi upeasti Väinön kämppäkaveri Niklas Ekström! Miesten sarjassa Tuomaksella oli alussa vaikeuksia saada menosta hyökkäävää. Takkuinen alku painoi puolessa matkassa väliajan kärkeen jo +49 sekunttiin. Toinen puolisko tuli kuitenkin lentämällä ja maalissa ero hieman jopa kaventui +44 sekunttia ja sija 12.

Sunnuntain väliaikalähtö pitkälle matkalle ratamestari oli loihtinut useita kinkkisiä reitinvalintavälejä. Lisäksi niin kuin aina pitkällä matkalla korostui myös nyt suorituksen hallinta sekä välineiden hallinta.

Väinön kisa alkoi vahvasti, mutta noin kolmanneksen kohdalla sattunut sauvarikko verotti nuoren miehen hermoja sekä tulosta. Suunta kohti välinerastia, uusi keppi käteen ja meno jatkui. Ihailtavalla taisteluhengellä kuitenkin kisa loppuun asti ja tuloksena sija 16 +8:21 kärkeen. Tuomas sai sunnuntain kisaan sujuvuudesta heti kiinni ja menojalkaakin jo vipatti. Kunto täytyy olla hyvään suuntaan menossa, kun 28 km kisa ei oikein tuntunut missään. Reitinvalinnoissa ei kuitenkaan päästy vielä täysin samalle aaltopituudelle ratamestarin kanssa. Alla muutama mehukas reitinvalinta sunnuntain miesten kisasta. (kuvat: gpsseuranta.net)

Kisat jatkuvat tiistaina yhteislähtö keskimatkalla ja keskiviikkona viestillä. Saako Väinö ja Tuomas tarkkuutta tekemiseen? Ja mitä tekee tiistaina vihdoin starttiviivalle saapuva Viippolan Aapo?

Posted in Yleinen.