Kymin Suunnistajat ja Vehkalahden Veikot solmivat nuorisosopimuksen

Kymin Suunnistajat ja Vehkalahden Veikot ovat solmineet nuorisosopimuksen kesäsuunnistuksen osalta. Se perustuu suunnistuksen lajisäännöissä määriteltyyn mahdollisuuteen muodostaa yhdistelmäjoukkueita viesteihin. Sopimus koskee 20-vuotiaita ja sitä nuorempia suunnistajia viestisarjoissa, joissa kaikki osuudet on tarkoitettu 20-vuotiaille ja sitä nuoremmille.

Sopimuksen tarkoituksena on mahdollistaa mahdollisimman monen kyseisten seurojen nuoren osallistuminen viesteihin, vaikka oman seuran joukkuetta ei saataisikaan kasaan. Sopimuksen tärkeä periaate on, että ensisijaisesti aina pyritään muodostamaan seuran omia joukkueita.

Seurojen omien joukkueiden muodostamisen jälkeen KyS:n ja VeVen yhteinen valintatiimi pyrkii rakentamaan yhteisjoukkueet niistä suunnistajista, joille ei seuran omaa joukkuetta syntynyt. Sairastumis/loukkaantumistapauksissa seurajoukkueeseen voidaan nostaa yhdistelmäjoukkueen suunnistajia.

Viestijoukkueita, niin seurojen omiin kuin myös yhdistelmäjoukkueisiin muodostetaan hyvässä hengessä, nuoria kuunnellen. Tärkeää on suunnistavan nuoren ilmoittaa hyvissä ajoin viestihalukkuutensa, jotta seuran omat ja mahdolliset yhdistelmäjoukkueet keretään muodostaa.

Yhteisjoukkueiden nimi on kiertävä, kauden 2024 osalta ne suunnistavat VeVen nimissä. Seurojen yhdistelmäjoukkueiden valintatiimi kaudelle 2024 on Anniina Heikkinen (VeVe), Suvi Mannoja (VeVe), Mikko Kiiski (KyS) ja Mikko Töyrylä (KyS)

(Kuva: Suvi Mannoja)